Zapach benzyny w kabinie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Od wczoraj mam nieprzyjemny zapach benzyny w kabinie. Nie wiem skąd on się bierze, gdzyż de facto cały czas jeżdżę na gazie a na benzynie jedynie uruchamiam silnik.

Wlałem co prawda wczoraj benzyny pod korek, ale zapach ten wyraźnie dochodzi z komory silnika a nie z okolic wlewu paliwa. Uważnie oglądałem auto - nie widzę żadnego wycieku a mimo to strasznie wali. Nawet jak mocniej włączę nawiew w kabinie to od razu zwiększa się intensywność zapachu.

No i mam trochę staracha z tego powodu. Było nie było paliwo silnikowe UN 1203 to ciecz skrajnie łatwopalna!

Czy ktoś może poradzić mi co z tym zrobić?

Pozdr.,
Wrolo

Witam,

Sprawdz przewod odmy... Pewnie "sparcial" i taki smrodek oloejowo benzynowy produkuje ...

Pozdr
Jadzwin

moze to tez byc uszczelka przy regulatorze cisnienia paliwa..juz tu o tym kiedys dyskutowalismy

A czy ktoś z Was wie jak odetkać przewód odpowietrzjący zbiormik paliwa?

Pozdr.,
Wrolo

wrolo...podnies mache i obadaj odme, tak jak mowi Jadzwin

OK - zrobię tak, ale chcę jeszcze dodatkowo sprawdzić te odpowietrzenie zbiornika, bo na bank jest zatkane.

Jak ostatnio tankowałem, to pistolet dystrybutora stale mi się wyłączał. Jakby zbiornik już był pełny a na pewno ledwo co na dnie w nim było. I tak się męczyłem pół godziny żeby benzynę do baka wlać!

Lpg to inna bajka zero samoobsługi...

Myślę, że są zapchane te odpowietrzacze jak je przetkać? Sprężonym powietrzem?

Pozdr.,
Wrolo