MotoNews.pl
7 Oryginalne czujki ruchu od alarmu w MV6 (58382/0) - PT

Oryginalne czujki ruchu od alarmu w MV6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam właśnie takie czujniki ruchu które nie działają. Tzn trzeba w nie mocno walnąć wtedy zaczynają działać. Może jak ktoś podłożyłby bombę to by się alarm włączył. Rozkładalem to. Jest tam dość dużo elektroniki.
Dlaczego nie działa?

Cytat:
2004-08-06 10:09:42, ckk pisze:
Mam właśnie takie czujniki ruchu które nie działają. Tzn trzeba w nie mocno walnąć wtedy zaczynają działać. Może jak ktoś podłożyłby bombę to by się alarm włączył. Rozkładalem to. Jest tam dość dużo elektroniki.
Dlaczego nie działa?

Niestety chyba na odległość nikt nie pomoże.
Nie znam tego woziku, nie wiem czy jest tam regulacja czułości, czy może po prostu już wymagają wymiany, a być może po prostu brak styku ?
Ale jak się na tym nie znasz - to proponuję dobry warsztat.

Pozdr.
Gryzzly

Cytat:
2004-08-06 10:09:42, ckk pisze:
Dlaczego nie działa?

Moze masz czujniki zbicia szyby?

Są cztery czujniki zespolone po dwa. Po rozmontowaniu jest dużo elektroniki, jakieś układy scalone i nie ma regulacji. Po jednej i drugiej stronie działają tak samo. Z tego co wiem to jest to montowane tylko w MV6

Mam ten sam problem, podejrzewam że ze starości przestały działać. W serwisie koszt jednej sztuki 24 zł (jedna strona)

[ wiadomość edytowana przez: colorado dnia 2004-08-13 21:49:07 ]