| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
profil-usunięty Member Klubu Espero | 2004-08-13 15:16:00
|
Raff Espero 1.5 16V Gdynia | 2004-08-13 21:22:52 Panowie, mam podobne doświadczenia z sondami... Za 70 zł z allegro - działała około 1 dnia a potem... Rozsypała się w środku, i dupa. Tzn. czujnik się rozsypał, w tym "koszyczku". No, koleś z allegro obiecał, że wymieni, odesłałem mu ją, ale daję 80/20, że nie odeśle innej. Ale w międzyczasie kupiłem sondę już w punkcie lepszym, bo w jakiejś hurtowni w wa-wie, części do daewoo, więc no problem. Też tania, 130 zł. Teraz to dopiero mam zagwozdkę... K...wa mać, komputer ją widzi, jest ok, ale potem, po dniu jakimś znowu zpala się check engine, błąd 44 czyli lean exhaust, i muszę resetować kompa, żeby ją zobaczył. Wczoraj samochód w serwisie stał cały dzień, i akurat wszystko było ok, choć wątpię czy często uruchamiali. A zrobiłem to wszystko, bo 240 zł z wymianą było dla mnie za dużo. No to do tej pory zapłaciłem już 80, 130, 20, i 2x 50 za podłączanie dokomputera i cudowanie w tym serwisie. Ile to razem? 330 zł. Mądry k...wa byłem. Tanio chciałem. A jeden gość z serwisu wyczuł jak było i zapytał z uśmieszkiem: I nie trzeba było od nas za 240 oryginała wziąć? I miał rację... Co do sondy za 130 zł: Nawet jak działa to "tak sobie" to znaczy reaguje bardzo wolno na zmianę obrotów, tak przynajmniej twierdzą w serwisie. I nawet nie mam powodów żeby ją zwrócić tej hurtowni, bo niby działa... Mam dość tematu sonda, zdaje się że zrobię jak kolega, kupię porządną i nigdy więcej nie kupię nic "super taniego". To za drogie Pozdrawiam Raff |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-08-13 21:57:41 no ja kupilem nieorginalna za 110 chyba..ale w sklepie daewoo i nie ma z nia problemu..choc przyznaje ze jest pewna zmiana..przy dluzszej jezdzie na tych samych obrotach zapala sie check engine.w miescie sie to nie zdarza ale w trasie owszem..tylko ze zadnych negatywnych objawow poza kontrolka nie ma..dynakima ok spalanie tez akceptowalne wiec chyba nie skusze sie na nowa..chyba ze ktos z was mi powie ze powinienem tzn ze ten chech engine od czasu do czasu jest czyms wyraznie niepokojacym
|
pjacek26 Klubowy Weteran Scenic+Espero Iłowa | 2004-08-14 22:20:31 Założyłem tą sondę z netu za 70 zł.
Gazownik mówi że chodzi idealnie (pytanie tylko jak długo), jak mu powiedziałem że kosztowała 70 zł, to strasznie dokładnie jej się przyglądał Z niesprawną sondą Espero spaliło mi ponad 16 litrów gazu na 100km Zobaczę teraz ! Autko chodzi dużo lepiej, nie wiem tylko ile będzie palić Jeśli ta sonda padnie to kupuję niestety bosh-a !1 (Boże drogi 340 zł !!!!!!!!!!!!) |
wrolo espero 1.5 GLX Wrocław | 2004-08-14 22:24:06 Ja mam taką sondę z allegro taką, co była w woreczku z napisem GM za niewielkie pieniądze. Chodzi idealnie od stycznia. Śmiało mogę polecić tego dostawcę.
Pozdr., Wrolo |
wolczan Toyota Avensis T22FL ... JELENIA GÓRA | 2004-08-16 11:30:09 ja po przejściach z moją lambdą kupilem odrazu bosha [ wiadomość edytowana przez: wolczan dnia 2004-08-16 11:30:39 ] |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2004-08-16 22:52:16 A ja polecam sobie założyć register i nie będzie potrzebna sonda lambda bo gaz się reguluje wtedy mechanicznie I Check Engine mi się nie świeci |