CZ gdzie jast centralka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko dot. Centralnego zamka otóż jak kupiłem omege to przez pierwsze parę dni CZ działał mi lecz z problemami, co drugi, trzeci raz łapał i otwierał drzwi ( z pilota) natomiast obecnie wcale nie reaguje na sygnał z pilota w czym może tkwić przyczyna tego stanu rzeczy? podejrzewałem słabe baterie pilota ale po naciśnięciu na pilocie diody sie swiecą czyli nasuwa sie wniosek że bat. i pilot są ok. mam pytanko gdzie moze się znajdować centralka CZ w Omedze B z '96., może poprostu jest to jakaś typowa awaria elektryczna np.rozłączenie się jakiegoś przewodu...

Witam,

Cezik: Po zakupie mój jeden pilot wcale nie otwierał drzwi a drugi raz na kilka prób ale diody świeciły się w obu. Nie znam się na elektronice ale chyba do zaświecenia małej diody potrzeba mniej prądu niż do wysłania sygnału na pewną odległość. A z kluczyka CZ działa? Po wejściu do samochodu pilot nadal nie działa?

Pozdrawiam,
Jacek

Dzisiaj mi zadziałał, tak więc może masz rację że to mogą być baterie tak więc zmienię baterie i dam znać czy to było to narazie dziękuję.

Witam
Też miałem i mam nadal problemy z centralem [oby tylko takie]
Centralka [sterownik] znajduje się po prawej stronie przy nogach pasażera za plastykową osłoną.

Pozdro.

Z tą centralką to jest różnie czasami znależć ją można z lewej strony(od kierowcy) powyżej dźwigni otwierania przedniej klapy takie małe czarne pudełko.

Ale gdybys nadal szukał centralki... to wymontuj schowek i z prawej strony u góry znajdziesz taką srebrną puszeczke z zieloną naklejką.