Cieknie mi ze wspomagania..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak temat postu wskazuje cieknie mi z tego zbiorniczka, cały podjazd mam już w tłustych plamach, zbiorniczek jest szczelny, ale nie jest zamocowany jakoś na stałe więc co może być przyczyną takiego wycieku i, gdzie jeśli to trzeba wymienić, można zakupić potrzebne części ?

Witam KOZaka

Hmmm doraźnie na zwykła spoinkę elekryczną ( ściągacz do wspomagania jak masz ) w MK7 tak to Fjord zrobił. Luknij na zaciski przewodów bo na płyn nie wyrobisz qyawiakczku

nie kupuj tylko żadnych uszczelniaczy w płynie to będzie jeszcze gorzej

pisałem już na forum wiele razy o ym:: sprawdź jakiej firmy masz przekładnię, jeżeli TRW to możesaz do niej dokupić zastaw naprawczy , jeżeli Wuelfrat (czy jakoś tak) to kaplica , podobno niektórzy miechanicy podejmują się ją uszczelniać , ja poprostu wymieniłem na TRW

U mnie ciekło najpierw przez to, że górny króciec był pęknięty leciutko i pomimo, iż przewód powrotny był zacybantowany, to i tak ciekło. Lutownica pomogła. Niestety, niedługo potem sam przewód zaczął puszczać i musiałem wymienić. W ASO kosztowało to chyba z 90PLN...

hehe.. a ja mam przewody na sprzedaż, a nawet całą przekładnię , tylko , że cieknącą

no to widzę, że w najbliższą sobotę muszę posiedzieć, zlokalizować wyciek i coś poradzić aaa.... czy jakoś się czymś objawia ten brak oleju od wspomagania ??? (oprócz wskazania w zbiorniku ?)

.... niop .... jak masz niski poziom to troche głośniej słychać wspomaganie ..... niop i możesz załatwić przy okazji pompe wspomagania jak będziesz miał za mało oleju .....