Nie ma iskry...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
omega A 2.0 - cewka dobra bo zmienialem na inna, napiecie +12 na cewce jest. stalo sie to od chwili gdy przewod WN idacy od cewki zwarl sie z kolektorem wydechowym (przepalil)

what the fucking....?

nikt nie wie?

a sprawdzales na wykreconej swiecy - czy na pewno nie ma iskry jak zakrecisz silnikiem ?

Cos mi sie widzi ze elektryk na miejscu by sie przydal ..

Pozdr.
Piotr

sprawdzalem. napislem ze nie ma iskry - zero.

czy od tego moglby pojsc komp?

A kopułka, palec, węgielek w kopułce, a kabelek drugi na cewce są ok? przyczyn może być parę, trzeba spokojnie działać i eliminować przyczyny. W ostateczności zawsze pozostaje krzesać iskry krzemieniem

Nie wiem jak jest w Omie ale:
Moze cewka indukcyjna aparatu zaplonowego-od niej wszystko sie zaczyna.

Cytat:
2004-08-07 01:03:03, Nav pisze:
Nie wiem jak jest w Omie ale:
Moze cewka indukcyjna aparatu zaplonowego-od niej wszystko sie zaczyna.

w omie chyba nie ma takiego czegos - ale niech ktos madrzejszy sie wypowie.

u mnie byl to niby jakis przekaznik zaplonu i skasowali gnojki 300zl......................... ghrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Ty madralinski! Nie wiem czy odrozniasz pojecia cewki zaplonowej od cewki indukcyjnej aparatu zaplonowego? Bo to dwa rozne pojecia. Pozatym napisalem, ze nie wiem czy jest, wiec bez takich mi tu!!!

Cytat:
2004-08-07 03:16:00, Nav pisze:
Ty madralinski! Nie wiem czy odrozniasz pojecia cewki zaplonowej od cewki indukcyjnej aparatu zaplonowego? Bo to dwa rozne pojecia. Pozatym napisalem, ze nie wiem czy jest, wiec bez takich mi tu!!!

Ty madralinski! (sorry, po kilku piwach jestem) czy istnieją cewki nie indukcyjne????? (cholera, ciężko się pisze na bani )

Dokładnie to jest generator impulsu jak dobrze pamiętam i miałem go nawet w kadecie w związku z powyższym domniemam, że Omie A też jest sam tego nie sprawdzałem gdyż nie miałem potrzeby. Zbudowany był z "wirnika" w kształcie czteroramiennej gwiazdy i "stojana" o czterech ramionach skierowanych do osi własnej. W chwili gdzy ramię wirnika znajdowało się w pozycji na przeciw ramienia wirnika wskutek procesów, których nie zamierzam opisywać była przesyłana informacja że do komputera. Niestety dokładnie nie pamiętam jaką rolę on pełnił ale raczej nie bezpośrednią przy zapłonie. W pierwszej kolejności trzeba sprawdzić elementy czynne odpowiadające za wytworzenie nepięcia i jego przesłania do świec.

Pozdrawiam - darq

Cytat:

tak w zasadzie to o co ci chodzi????

Cytat:
wiec bez takich mi tu!!!

bez jakich

Miałem podobną usterkę.
Po przeglądnięciu wszystkich podzespołów wymieniłem kompa i jest OK.

u mnie to byl przekaznik sterujacy zaplonem czy cos takiego.

pewnie pierdolka a wzieli 300zl