Dziwny wyciek chyba to woda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiec patrze sobie pod autko a kapie woda , mysle o dziwne, wiec otwieram i co widze po lewej stronie na podłużnicy widze wode. Kiedys juz tam byla, ale sie rozgladam i widze ze deszcz padal ale jakies 4 godziny temu. wiec poczełem scierac tę wode, utrudnieniem jest zamontowany parownik, ale wycieram i wycieram w strone kabiny i dotkanałęm takiego przewodu dziwnego który wchodzi chyba w nadkolejak to sie narobilo, woda leci i jak potok, pod samochodem zbiornik sie zrobił i leci po parkingu sądze ze z litr sie wylał, ale patrze na zbiornik wyrównawczy nie widac ubytku, przewody do spriskywaczy idą chyba po stronie prawej, wiec co to za woda. moze blacharz czegos nie dopatrzył i sie woda bromadzi w nadkolu. Co myślicie?
Potem pojechałęm sobie 5 km i nie było widac ubytków na zbiorniku wyrównawczym

[ wiadomość edytowana przez: irekwielki dnia 2006-08-29 20:08:53 ]

spieprza ci płyn ???? czy woda????
jest różnica miedzy jednym a drugim
precyzuj jaśniej , jeżeli chcesz odpowiedzi

jak dla mnie woda, bo nie ma zapachu plynu

Otwórz klapkę od filtra kabinowego i zobacz czy nie ma tam jeziora,może odpływ zatkany i tak się sączy.

Moze zawor nagrzewnicy ? Chyba tak to sie nazywa, ostatno mi wlasnie padl i tez leciala woda z ukladu chlodzenia. Ponoc standardowa usterka.

Pozdr,
Vino

jak by lecialo z tego ukądu to by bylo widac w zbiorniku wyrównawczym ze coś ubyło a ja nie widze ze jakas duza ilośc płynu by uciekła, mysle zegdzies sie ta woda gromadzi, sprawdze dzis to co pisal kolega z tym filtrem. Z szyby woda scieka chyba takim otorem naleje wody zboacze czy woda wylatuje czy gdzies zostaje

Cytat:
2006-08-30 11:50:47, irekwielki pisze:
jak by lecialo z tego ukądu to by bylo widac w zbiorniku wyrównawczym ze coś ubyło a ja nie widze ze jakas duza ilośc płynu by uciekła (...)

Tez tak myslalem, patrzac na zbiornik wyrownawczy....

Może liści, lub igliwia się nazbierało w profilach gdzie mieszczą się rurki odprowadzające wodę z szybra, robi się bajoro i przelewa górą

Jak dka mnie to jest woda z klimatyzacji wiec nie masz sie co martwic tak ma byc

wiec otorzylem oslone filta i jest toszke wody, syfu nie ma zawiele ale pewnie on powodowal przytkanie sie tego. woda nie moze sie wylewac gora,ale znalazla soebie takie kolanko nad podłużnicą i tamtedy leci, nie wiem czy czasem fachmany ktorzy malowali mi blotnik czegos nie spaprali, bo sciągali nadkole bo musieli klepac. ale czy to ma cos wspólnego to nie wiem, wiec teraz prosze o porade czy ktoredy ma ta woda sciekać. a teraz humor arab pyta kiedys komego kolege: jak to u was w Polsce jest u was woda ścieka i pes też ścieka