Tuning i LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
polecam swoje doświadczenie w tym temacie.

Dzięki. Z pewnością Forumowicze skorzystają. Na początek spójrz tutaj I co?

witam.
robiłem coś takiego do Alfy Romeo JUNIOR w 1993 roku z wtryskiem . normalnie przed każdą przepustnicę wmontowałem rurkę z wylortem skierowanym w stronę przepustnicy z rozszerzeniem TZW> kielichem na końcu. połączyłem całość kolektorem gazowym z dolotem gazu od strony 1 i 4 cylindra. pojechało rewelacyjnie . to była 1 instalacja w polsce zamontowana do samochodu z wtryskiem. tak samo mamy samochód który strzela na LPG i N2O jednocześnie.

Wszystko piknie, ale to gaźniki...

croma jako ze jestes doswiadczony to pytam: powiedz jak moge poprawic dynamike mojego auta na gazie. Mam instalacjie Lovato, gaznik, i straszny spadek mocy, co robic?

Ja chyba crome kojarze skąś hmm pytanie dodatkowe czy ta instalcja n20 byla firmy nx ??

pozdr

witam.
thaniel ta instalka to NX

No to to jest na pewno ta Croma nie pamietam tylko gdzie ja widzialem albo w modlinie albo w rudnikach albo jeszcze gdzies indziej a moze u fazziego hmm ??

pozdr

Ja tam nic nie widziałem. Ale ja mam słaby wzrok

witam. ta croma była na targach katowickich. a w wawa też się rozbijała . może widziałeś u faziego w forti tuning. jestem ich przedstawicielem na śląsk.

no to na pewno to bylo u fazika w forti No to widze ze mamy wspolnych znajomych hehe

pozdr

witam.
fazzzi będzie u mnie w tym tygodniu. będziemy montować instalkę NX-a do skody felicii. + 75KM. z moją hamownią byliśmy na otwarciu w ubiegłym roku salonu renault u kiljańczyka.

Croma, a ile kosztuje instalka NX do mnie? bedzie ta instalka grala z instalacja gazu LPG?

witam.
jeśli to jest toyota corolla to polecam NX-a system mokry Hitman dysze 35,50,75 KM. koszt instalki 3450,00 200,oo montaż . butla 4,5 KG. koszt 1 KG. 50,00 zł. montaż ok. 4 h . w cenie są pomiary na hamowni.

Znajomy mi kiedys powiedzial ze instalka nitro to jak skrzyzowanie rolexa z tombaki i pompki do penisa.Bedziesz 40 razy przyspieszal a za 41 mozesz sie zaczerwienic ze wstydu i powiedziec ze Ci sie gaz skonczyl.No i ta cena niezbyt zachecajaca.Za takie pieniazki mozna sobie wstawic mocniejszy silnik i cieszyc sie moca przez caly czas bez ograniczen.

witam.
pierwsze pytanie czy znajomy w ogóle na tym jeździł.
bo najwięcej maja do opiniowania ci którzy coś słyszeli ,że gdzieś dzwoni tylko nie wiadomo gdzie. z lpg jest tak samo. najwięcej opiniują i znaja się ci ktorzy gazu nie maja w autkach. wszystko właściwie używane jest OK.
a cena jest taka jaka jest za dobre rzeczy.

To czy jezdzil nie ma nic do rzeczy.Wiadomo jak to dziala i tyle,nic dodac,nic ujac.

Cytat:
2004-01-22 08:26:51, croma1 pisze:
witam.
jeśli to jest toyota corolla to polecam NX-a system mokry Hitman dysze 35,50,75 KM. koszt instalki 3450,00 200,oo montaż . butla 4,5 KG. koszt 1 KG. 50,00 zł. montaż ok. 4 h . w cenie są pomiary na hamowni.

Sluchaj a nie lepiej zamontowas sucha instalacje?

Panowie, animozje wszelakie proszę na priv...

suchą można zawsze bo i taniej. lecz bezpieczniej dla silnika jest system mokry. no i na suchym przyrosty mocy to maximum do kilkunastu procent. a przy mokrym tyle ile się chce można dołożyć.