Gdzie idzie dalej przewód od włącznika oświetlenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od strony drzwi kierowcy
nie ma przejscia, chce to sprawdić a nie mma pojęcia

ten temat podejmowałem ale nie było pomysłów może tym razem

a moze tak opisz o jaki wylacznik ci chodzi??????

chodzi o włącznik masujący w słupku przednich drzwi, przwdód do niego podłaczony ma ten sam kolor co przewód w lampce w suficei czy tem przewód od włącznik idzie bezpośrednio do lampi i gdzie łączy się z tym w drzwiach pasażera ponieważ w lampce w suficie jest już tylko jeden i to o własnie takim kolorze jak ten po stronie kierowcy

hmm
nie wiem jak masz spasione auto ale:
kabel od kazdego wylacznika idzie do skrzynki bezpiecznikow a dopiero z tamtad do zarowki
kabel po stronie kierowcy moze miec jakies elementy elektroniki np zwykla diode lub tez mozesz miec modul komfortu w skrzynce bezpiecznikow

A co to jest moduł komfortu?

a oświetlenie jest proste co do spasienia auta - czyli nie ma żadnych opóźniaczy wyłączenia itp. tylko prosta lampka

ten modul to miedzy innymi moze byc opuzniacz

No i co w takim razie...
gdzie szukac tych kabli

niom w skrzynce bezpiecznikow

od masy??

pomocy!!!

Cytat:
2004-08-09 20:36:20, lewandowski pisze:
pomocy!!!

??????????????????????????

Lukas chyba się mylisz, jeżeli to jest prosta lampka bez żadnych bajerów to z bezpieczników + idzie bezpośrednio do lampy, a masa jest albo z przełącznika przy lampce albo z wyłączników w drzwiach. Według mnie ten kabelek od lewych drzwi idzie bezpośrednio do lampy a od prawych musi się z nim gdzieś łączyć. Nie jestem pewien ale u mnie ten od prawych drzwi idzie pod licznikiem do lewych i od lewych do lampki.

Cytat:
2004-08-10 08:58:15, koala85 pisze:
Lukas chyba się mylisz, jeżeli to jest prosta lampka bez żadnych bajerów to z bezpieczników + idzie bezpośrednio do lampy, a masa jest albo z przełącznika przy lampce albo z wyłączników w drzwiach. Według mnie ten kabelek od lewych drzwi idzie bezpośrednio do lampy a od prawych musi się z nim gdzieś łączyć. Nie jestem pewien ale u mnie ten od prawych drzwi idzie pod licznikiem do lewych i od lewych do lampki.

inny model auta masz masz tez inna skrzynke bezpiecznikow

no to gdzie tego szukać, które złącza w skrzynce bezpiecznikowej

ostatnio trochę przerabiałem skrzynkę bezpieczników i bywa różnie: raz bezpiecznik jest na masie (masa wchodzi do skrzynki, a plus idzie bezpośrednio do odbiorniika), a raz plus. Jeżeli nie masz żadnych opóźniaczy, to masz po prostu zmostkowanie zamianst przekaźnika. Na serwerze leży rozkład bezpieczników i przekaźników wraz z ewentulanymi mostowaniami do MK7.
Poza tym: bezpiecznik nr 29 (15A) - oświetlenie wewnętrzne, radio, zegar
i przekaźnik: R11 (żółty) - opóźnienie gaśnięcia oświetlenia wewnętrznego I tu pewnie masz mostek, czyli blaszkę łączącą na stałe

[ wiadomość edytowana przez: Kielek dnia 2004-08-10 11:58:26 ]

No właśnie posprawdzałem wszystkie przewody... i przejście od włącznika w drzwiach jest aż do skrzynki bezpiecznikowej, jeszcze jej nie rozebrałem, więc zanim zacznę zapytam jeszcze raz jak dalej łączą się przewody od włączników drzwiowych na razie zmostkowałem prawy z lewym i działa załączanie światła z obu stron ale to prowizorka a ja tego nie lubię

HELP

Here U are

BEARLY UNDERSTAND BUT THANKS A LOT

niestetry nie moge sobie z tym poradzić, a przy okazji odkryłem że przy włączonym zapłonie zawsze mam światła tylko mijania, przełączenie w pozycję postojowe nic nie daje? czy to norma czy mam kompletnie j%^*%^ą elektrykę.

R11 - to przekaźnik od ściemniacza - tak?
to czemu nie ma przejścia z kabelkami od włącznikó w drzwiach?
i czy w ogóle drzwi pasażera powinny włączać brzęczek od sygnalizacji włączonych świateł>?