Nalepka na szybe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj przerejestrowalem na siebie Lade. Dostalem tablice, dowod tymczasowy i owa nalepke na szybe[koszt calosci 176zl]. Pytam wiec pana w wydziale komunikacji co zrobic ze stara nalepka, a on mi na to, ze zerwac i oczyscic szybe benzyna extrakcyjna. No i zerwalem...a raczej meczylem sie przez godzine uzywajac przy tym skrobaczki do szyb i denaturatu. Widzialem juz auta z dwoma nalepkami na szybie. O nie, wiecej to ja sie nie nabiore na taka goopia robote [tylko kiedy znow bede mial okazje, czytaj--kiedy zmienie samochod?? he he he].

Wiem, ze to jush po ptakach, ale moze ktos ma opracowany sposob jak szybko i sprawnie pozbyc sie tej wrrrednej nalepy? I jeszcze jedno: czy dozwolone jest nalepianie nowej bez usuniecia starej??

Moze ktos kiedys skorzysta z tych porad

Musiałem zmienić dowód i tablice ok. roku temu
Od tamtej pory jeżdżę z dwiema naklejkami i nikt (czyt. diagnosta) się nie przyczepił

pzdr
CHIO

strumień gorącego powietrza z farelki lub suszarki na naklejke i sama zejdzie pozniej jeszcze denaturatem przejechac miejsce w ktorym byla naklejka i juz po sprawie

Miałem ten sam problem ze starą nalepką.Mam hirurgiczny skrobak,którego użyłem do skrobania z szyby starej nalepki.Potem rozpuszczalnik dokonał swojego dzieła.Przemyłem szybkę i nakleiłem obecną naklejkę.
Trzeba trochę namęczyć się lecz efekt jest widoczny-jedna naklejka.

Cytat:
2004-12-10 18:22:49, MUSEL pisze:
strumień gorącego powietrza z farelki lub suszarki na naklejke i sama zejdzie

No LADnie, szkoda, ze wczoraj nie zarzucilem tego posta

Najle[piej to by sie bylo zapytac w "szybach samochodowych"
Oni ponoc skubance potrawia naklejke przekleic na nowa szybe

Ja starą naklejke poprostu odkleiłem - bez skrobaków, dłut, młotków, denaturatów i farelek. Poprostu wziałaęm o powoli odkleiłem. Na jej miejsce przykleiłem nową i muzyka gra

Cytat:
2004-12-10 22:16:00, Leszek_Gdynia pisze:
Ja starą naklejke poprostu odkleiłem - bez skrobaków, dłut, młotków, denaturatów i farelek. Poprostu wziałaęm o powoli odkleiłem.

Komus jeszcze udala sie taka sztuka???

mlotek, kamien, porcelana itp. to powinno zalatwic problem no ale pozniej pojawia sie nastepny jak szybko wsadzic nowa szybe.......

Cytat:
2004-12-10 18:22:49, MUSEL pisze:
strumień gorącego powietrza z farelki lub suszarki na naklejke i sama zejdzie pozniej jeszcze denaturatem przejechac miejsce w ktorym byla naklejka i juz po sprawie

Próbowałeś, znasz to z autopsji? Poważnie toto tak schodzi (ja w Niwce mam nadal resztki starej naklejki, bo nie miałem już siły z tym się męczyć...)?

mozna kwasem....
przeciez szyby nie zezre

U mnie się władziance sama odkleja... i musze uważąc by nie odpadła...Nie wiem czemu mże nowa szyba była zatłuszczona ?

Kazdy ma na to inne patenty

https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=71764&c=25&hq=naklejka&f=17&m=flat