Nie podaje LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie a objawy sa takie ze jak przekrecam zaplon nie zapala mi sie kontrolka na przelaczniku w kabinie a jak krece rozrusznikiem instalacja nie podaje gazu...

co to moze byc...

wedlog mnie nie dochodzi gaz bo jak podlaczylem na krotko to dziala normalnie tylko nie moge mojej maszyny zapalic rano i zawsze mam hol w postaci ojca.

z gory dzieki

PAWEL

P.S
jak temat istnieje przepraszam nie znalazlem...

[ wiadomość edytowana przez: pawel22lodz dnia 2005-03-07 09:39:49 ]

[ wiadomość edytowana przez: BIAŁY dnia 2005-03-12 10:45:40 ]

Pewnie bezpiecznik od instalacji gazowej się przepalił.

a gdzie jest ten bezpiecznik normalnie w skrzynce w schowku czy gdzies w instalacij??ilnstalka laveto

U mnie ten bezpiecznik jest przy instalce a dokładniej koło elektrozaworów. Jest jeszcze taka możliwość że przyblokował Ci się zanieczyszczony elektrozawór i stąd te objawy

Cytat:
2005-03-07 10:43:03, pawel22lodz pisze:
a gdzie jest ten bezpiecznik normalnie w skrzynce w schowku czy gdzies w instalacij??ilnstalka laveto

u mnie bezpiecznik(plaski) jest obok cewki zaplonowej.popatrz pod maska jak odchodza przewody od elektrozaworu(chyba jak sie nie myle)bezpiecznik musi byc gdzies na widoku

szukalem tego bezpiecznika i nic nie znalazlem...do poniedzialku wymyslilem co innego na kabel od ceki ktory szedl do zaworu zalozylem w kabinie przelacznik i dzieki temu moge wylaczyc to polaczenie na krotko i zapalic go z rana na benie.

nie zabijcie mnie za to rozwiazanie bo ono jest tylko do czasu kiedy sie zrobi cieplej i bede mogl spokojnie poszukac przyczyny

Cytat:
2005-03-07 11:07:10, Mokry pisze:
U mnie ten bezpiecznik jest przy instalce a dokładniej koło elektrozaworów. Jest jeszcze taka możliwość że przyblokował Ci się zanieczyszczony elektrozawór i stąd te objawy

To raczej nie zacięcie elektrozaworu bo :
Cytat:
2005-03-07 09:38:58, pawel22lodz pisze:
...objawy sa takie ze jak przekrecam zaplon nie zapala mi sie kontrolka na przelaczniku w kabinie..."

Stawiam jednak na ten bezpiecznik, u mnie on znajduje się na lewym nadkolu, "przytulony" przy wiązce kabli, mniej więcej naprzeciwko gaźnika, ale jego umiejscowienie może być inne, uzależnione od wizji gościa, który zakładał instalkę. Poszukaj dokładniej, musi gdzieś być.

Cytat:
2005-03-07 14:20:15, pawel22lodz pisze:
szukalem tego bezpiecznika i nic nie znalazlem...do poniedzialku wymyslilem co innego na kabel od ceki ktory szedl do zaworu zalozylem w kabinie przelacznik i dzieki temu moge wylaczyc to polaczenie na krotko i zapalic go z rana na benie. nie zabijcie mnie za to rozwiazanie bo ono jest tylko do czasu kiedy sie zrobi cieplej i bede mogl spokojnie poszukac przyczyny

a najprosciej byloby abys sie zglosil do tego goscia co ci zakladal instalke i aby pokazal ci gdzie ten bezpiecznik i obedzie sie bez nerwow

Najprawdopodobniej nie otwiera sie zawor w butli. Posluchaj czy jak przekrecisz zaplon to slychac takie "tink" w bytli.
Jezeli nie to masz "przebity" do zaworka.