Usztywnienie zawieszenia w Essim!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam takie pytanko:
Czy możliwe jest usztywnienie tylnego zawieszenia w Escorcie za pomocą oferowanych na rynku gum. które się wkłada między zwoje sprężyn?
Może jest ktos kto tak usztywnił swoje zawieszenie?

Ja mam tak usztywnione zawieszenie tymi gumami. Efekt jest widoczny i poprawione sa warunki jezdne. Zaweieszenie staje sie troche sztywniejsze. Nalezy jednynie pamietac o wymianie tych gumek co jakis czas.

Generalnie to chodzi mi o to by dupa nie siadała tak mocno jak siądą ludki z tyłu, ale mówisz że można smiało stosować te gumy?
Słyszałem gdzieś, że w Essim nie mozna bo za mało mają zwoi czy za mało je widać , cos w tym stylu . Prawda?

jezdzilem dosc dlugo w ten sposob mozna i podnosi sie wszystko do gory

Gdzie kupić takie gumy ile to kosztuje i jak to działa?

Ja widziałem takie gumy na allegro

A jak się mają te gumy do właściwości jezdnych??

W jakiej kategorii i czy pasują tylko do essiego, czy są uniwersalne?

Zdaje mi się że to są uniwersalne gumy ale nie jestem pewien

sam jezdze na takich gumach... ale po tym co tu ptzrczytalem za ch...re nie wiem dlaczego one tam sa(kupilem tak) bo ja mam zolte stozki pozakladane... a celem takich sprezyn jest obnizenie auta... sadzilem ze sa one po to py auto nie dobijalo w dol...

Takie gumy dodatkowo usztywniaja zawieszenie (zmniejszajac ugiecie). Dodam tylko ze w poznaniu jest firma (calkiem spora) ktora sprezyny robi na zamowienie. Nie tylko robia nowe sprezeyny ale tez regeneruja stare - moga jes skrocic, rozciagnac, utwradzic przez hartowanie (cena kolo 40zł od sprezeyny)