Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-05-16 01:01:21 W zwiazku z zastaniem strasznej partyzantki pod deska mojego DF, pozarem, ktory strawil sporo kabelkow pod maska, kiepska masa (swiatla przygasaja, dziwne kontrolki sie zapalaja podczas migaczy/stopow) oraz ze musze w jakis sensowny sposob zamontowac obecny autoalarm i chce go w ogole zdemontowac i wszystko od nowa, chcialem kupic nowiutka wiazke i zrobic cala instalacje elektryczna od podstaw.
Kiedys widzialem taka na allegro, ale czy da sie dostac taka gdzies teraz? Czy moze ktos ma w garazu i zalega mu? Czy pasuja wiazki z jakiegos poldka (mam okragle zegary, konsole z poldka i podswietlane przelaczniki). |
![]() czeczun Miłośnik FSO FSO 125p '87 Toruń | 2005-05-16 01:19:48 a może spróbowałbyś kupić ileś tam metrów przewodów i poprowadzić nową wiązkę samemu?
Dłubania przy tym będzie na pewno dużo, ale na pewno dasz radę =) |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-05-16 10:55:36 Tak, ale tu jeszcze problem wtyczek jest, no i ogolnie straszna kupa roboty z tym, a tak to 1 dzien i mam nowa wiazke polozona. W Krakowie to nie wiem, czy dostane, ale moze w Zomisie w Wawie bylaby? Zalezy mi na tym, bo ta instalacja jest strasznie pokaleczona, a najgorsze ze nie przeze mnie, wiec nie wiem, co bylo zmieniane a co nie... |
![]() cwaniak Miłośnik FSO Fiat 125p kombi "Brzydgoszcz" | 2005-05-16 18:00:17 popieram czeczuna, poświęcisz więcej czasu i sobie sam ukręcisz, i masz 100% pewności co i jak zrobiłeś ![]() |
Analyzer Polonez Caro Warszawa | 2005-05-17 01:38:07 jakiś czas temu w Zomisie jeszcze były wiązki od Polonez`ów po jakies 35zł (sam osobiście kupowałem). można by spróbować przeszczepić do fiaciora. |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-05-17 02:08:36 Też uważam, ze wiązke z Poldka najlepiej zaadoptować. Własnoręcznie to można dokonywać jakichś przeróbek czy napraw, ale nie całe okablowanie wymieniać - bez przesady ![]() |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-05-17 11:45:49 Jak 35zl to wzialbym bez szemrania, zeby tylko dala sie latwo do DF zaadaptowac i kolorki zeby zgodne z instrukcja byly, bo wtedy najprosciej, bez latania dookola wozu z multimetrem. |
Analyzer Polonez Caro Warszawa | 2005-05-18 00:14:28
nie wieęcej jak 40zł kosztowała z tego co pamiętam ale była to wiązka przodu samochodu ale mieli też wiązke tyłu (coś koło 25zł). jest to wiązka od Caro chyba że jeszcze jakiś miał skrzynkę bezpieczników po lewej stronie pod dechą. |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-05-18 00:18:44 Eeee, ciekawy temat - jak to to tam jest z przekładką takiej wiązki - nikt podobnej rzeźby nie odstawiał jeszcze? ![]() |
Analyzer Polonez Caro Warszawa | 2005-05-18 00:24:09 myślę, że nie powinno być większych problemów, fiacior i polonez podobne wymiarowo, graty też prawie te same. |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-05-18 00:59:43 Tak, szczególnie z Plusem ![]() ![]() |
profil-usunięty | 2005-05-18 03:35:53
no każdy PN od Caro w górkę ma bezpieczniki tam gdzie w fiacie światło nie dochodzi, czyli nad lewą nogą kierowcy, zblokowane razem z przekaźnikami w jeden moduł centralki elektrycznej. Czy Rejsie jednak nie o to pytasz? ![]() |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-05-18 11:33:52 To akurat problem by nie byl, przeniesc bezpieczniki i przekazniki w tamto miejsce. Chodzi mi raczej o wtyczki i o to, zeby bylo wszystko, co musze podlaczyc w DF (bo wiem, ze bedzie wiecej rzeczy). Nie wiem, czy w takiej sytuacji nie oplaca sie bardziej zakup na szrocie wiazki i kawalka elektryki z plusa, czyli np wasnie ta skrzynka bezp/przek., mikroprocesor itp, a nastepnie zlozyc to z instalka w DF. |
automatic | 2005-05-18 11:46:30 robiłem taką manianę 125p i okablowanie od caro-
jest parę poprawek ,ale pod maską pasi / ja dodatkowo przystosowywałem do silnika 1,6dohc (rozrusznik po lewej) ale zegary i przełaczniki były od poldzisza. -trzeba przenieść kabel do silnika wycieraczek na lewą stronę i ze względu na 2 biegowy silnik poldzisza założyłem kompatybilny silniczek od 132/argenty-2biegowy. bezpieczników jest więcej - ale gratis masz instalację przeciwmgielną z przodu. ja osobiście bym Ci polecił wzmocnić okablowanie do swiateł pod kątem 90/100W ![]() NAJ solidniejsza była instalacja w okularnikach -borewiczach-solidne przekroje nadmiarowe ! 4 kable do 4 drogowych!!! potem zrobiono oszczędności ![]() a' wiązkę tylną musisz przerobić na kostkach ,albo dać od poldka /w kombi wskazane!/ |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-05-18 12:08:21 Wlasnie o takie cos mi chodzilo, dzieki Automatic ![]() -silnik wycieraczek -skrzynke bezpiecznikow I troche ja poprzerabiac ze wzgledu na rozne ulozenie elementow w PN i DF. Zegarow nie chce zmieniac na poldkowe, jak juz to od Argenty predzej wraz z check panelem. Ogolnie ciesze sie, ze da sie zrobic i ze ktos to juz przede mna zrobil. |
automatic | 2005-05-18 12:23:27
zegary można dać z df-a okrągłe -trzeba przepiąć na kostkach aby pasiły -zegary z agenty do d-fa to rzeźba ale wykonalna -latwiej do poldzisza je założyć ![]() a czekaj panel to dłubanina bezcelowa gdy nie założysz wszystkich czujników np.drzwi , przegrzanie motoru >120*C brak płynu chłodzącego ,poziomu oleju , detektora usterki świateł klocków braku ![]() no i bezpieczniki będą tam gdzie w starym poldku /nad półeczką/ [ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2005-05-18 12:26:10 ] |
![]() DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-05-18 13:24:02
Czujniki drzwi da sie chyba zamontowac, czujnik przegrzania mam na 115st, czujnik plynu to musialbym inny zbiorniczek albo jakas rzezbe, czujnik poziomu oleju mam w bagnecie, a te od swiatel i klockow to hmm... chyba powinno sie dac (tym bardziej, ze chyba zawieche z Argenty warto poupychac). |