| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Andrzej_Zamosc SYMPATYCZNY GOŚĆ Citroen Xantia/Traba ... Corby,Northants,UK | 2003-04-04 22:11:26 A ja jak wyjmowalem szybe juz prawie rok temu,to sie meczylem,meczylem i w koncu dalem sobie spokoj,jezdze bez klina w tylnej szybie.Przeciekow nie stwierdzilem pozdrawiam |
Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-08-03 14:16:21 Daj zarobić fachowcom...Mi wstawiali szybę w firmie za 15PLN i przy okazji zmieniłem klin. Mają takie specjalne urządzenie do wciskania klina. Na rączce od śrubokręta zamontowany taki z twardego drutu romb. Klin wkładają w oczko tego rombu ( jak nitkę w oczko igły) i dość sprawnie idzie - cała operacja zajęła kilka minut . Bez obawy o lakier i swoje nerwy... |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-08-03 14:28:23 zwykly wkretak tez pomoze, tyle, ze wpychasz recznie. U mnie nie bylo problemu dlugosci.... te, ktore kupilem byly wrecz sporo za dlugie i docinalem. Docialem tak ladnie, ze z przodu nawet z tej blaszki zrezygnowalem... Ale nim ucialem, upewnilem sie, ze lezy dobrze - parokrotnie wciskajac go paluchami a nastepnie opukujac mloteczkiem owinietym szmateczka.... |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-08-03 16:07:38 |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-08-03 17:06:03 hm.. kiedys widzialem jak gosc malowal auto dziurawa detka rowwerowa Polak potrafi i basta. |
andrew-m SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Lublin | 2004-08-04 15:17:16 To ja też poszukam fachowców którym dam zarobić za 15 PLN i klin z tego co się orienuje to koszt 7 PLN. |
Nico SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada Niva 2121, opel ... Poznań-Swarzędz | 2004-08-30 18:00:33 Ja również miałem wątpliwą przyjemność wciskania klna w uszczelkę tylnej szyby, męczyłem się z nim ponad godzinę ale efekt jest doskonały |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-08-30 19:53:03 Klin bezwglednie musi byc, bo to on mocuje szybe, rozpychajac uszczelke. Moze nawet wypasc szyba - zwlaszcza, jak ostro dasz w terenie po wyjeciu klina wyjalem szybe wlasciwie nawet nie przykladajac sily - po prostu popchalem i juz lezala na masce. a montujac - warto rant posmarowac silikonem. Dodatkowo doszczelni. Zwlaszcza, jesli sie daje uzywana uszczelke (czego nie polecam, zwazywszy na koszt uszczelki a robote z wkladaniem szyby i ew. pozniejszym doszczelnianiem). |