| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
stolaa Fiat Katowice | 2004-08-27 11:41:13 Na te auto bede miał papiery ale niechce go rejestrowac bo potrzebuje z niego czesci( oprócz silnika i budy).
Chodzi mi o to czy musze go zgłosic w Urzedie skarbowym czy po prostu pociac go i na złom.i znika jak kamfora.A w urzedie skarbowym nie beda wiedziec ze go nabyłem bo nie dostarcze im umowy. Prosze o odpowiedź |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2004-08-27 13:58:11
No coż może sie nie dopatrzą |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2004-08-29 21:50:36
Może i nie dostarczysz im umowy, ale koleś który sprzedaje nagle zejdzie z ewidencji w WK, a nie pojawi się nowy własciciel tego auta Chyba dużo prościej będzie jak go "oficjalnie" zezłomujesz. Ze samochodu zabierzesz co chcesz, a reszta na złom |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2004-08-30 10:17:31 Podepnę się.
Nie chodzi o FSO,zaznaczam z góry. Kolega kupuje samochód,interesują go Golfy z lat 92-93,prosił,żebym z nim pojezdził i pooglądał,jako ze nie zna za bardzo nikogo innego,ktoby coś wiedział o samochodach Wczoraj oglądalismy jednego,rocznik 93,silnik 1.6,zobaczyłem co mogłem-czy nie ma smarków na korku oleju,czy opony równowiernie zużyte i takie tam,rdze oczywiscie znalazłem,jako"fachowiec" w tym temacie Mógłby mi ktos powiedziec na co zwrócić uwagę w tych samochodach,nie chcę kolege władować w jakieś bagno. Mam więc kilka pytań z tym związanych. Czy to normalne w Golfach III,że każde z obojga przednich drzwi jest opuszczone(lekko ociera o słupek przy zamykaniu),czy jest przekoszony? Z układu kierowniczego dobiegają bardzo delikatne stuki,tak samo jak w PN drązki są walnięte? Ile Golf III ma przeciwmgielnych tylnych 1 czy 2? Wiem ze to nie to forum,ale może ktoś miał z nimi kontakt,a gdzie mam się zwrócić jak nie tu |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2004-08-30 10:32:17 ostatnio jestem na etapie golfów bo szwagier szuka auta. Ten Twój to 3d czy 5d?
|
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2004-08-30 10:39:34
Kolege interesują tylko 5-drzwiowe. Tego z wczoraj mu odradzałem,podejrzenia budził czysty,jak łza silnik,profesja własciciela-typowy handlarz ciągnący auta z Niemiec,w ogłoszeniu zapewniał,że przebieg udokumentowany w ksiązce serwisowej,co było prawdą,tylze ze ostatni wpis był z....99r. |
Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2004-08-30 10:44:26
Nie powinny ocierać. Chyba go poskładali do dupy albo ktos sie wieszał na tych drzwiach
Może koncówki dążków, może przeguby półosi...wiadomo auto używane po jakimś tam przebiegu
O ile sie nie myle to jedno. Warto zwrócić uwage na spawy np przy kielichach amortyzatorów jesli auto było "bite" to naciągał i spawał już je jakiś rzemielślnik przeważnie to widać. Zwróć uwagę na łaczenia blach, czy maska sie równo schodzi z nadwoziem czy lampy są dobrze wpasowane w nadwozie, itp Warto odchylić dywaniki i zobaczyć czy podłoga nie jest pomięta. |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2004-08-30 10:50:57 więc tak co do swiateł tylnych p.mgłowych są (raczej) dwa
co do drzwi, w wersjach 3d ze względu na potężne drzwi (długie , masywne i ciężkie) zawiasy były dość mocno nadwyrężone (generalnie jeden ze słabszych punktów tej wersji nadwoziowej) , jednak w aucie bez "przeszłości" z prawidłową regulacją zawiasu nie może być mowy o jakimkolwiek obcieraniu. Zobacz na reflektory przednie (rok produkcji , producent ) , oczywiście reflektor mógł zbić kamnień i nie świadczy to od razu o dzwonie , ale ja patrzę. Błotniki są przykręcane , zerknij na śruby jak widziałeś już w życiu parę aut to zorientujesz się o co chodzi |
mati_lecha Miłośnik FSO Poznań | 2004-08-30 10:51:30 Z tym przerejestrowanie po 5 miesiacach to chyba lekka przesada (przestępstwo). |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2004-08-30 10:58:01
Ano właśnie. Wiecie jak odczytać tą datę na szybie i swiatlach?Bo pewnie inaczej niz w FSO. |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2004-08-30 11:02:31
Nie pamiętam dokładnej specyfikacji ale jak popatrzysz na reflektor (lub szybę) to się myślę zorientujesz. Nie pamiętam na 100% ale chyba na pierwsze wyposazenie światła szły Hella albo Bosch. |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2004-08-30 11:47:13 Dzięki,dzisiaj jadę do nastepnego to popatrzę wnikliwiej |
Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2004-08-30 11:49:19
bedziesz tak wnikliwie patrzył to kolega nieprędko kupi samochód |
momik Miłośnik FSO Subaru Warszawa | 2004-08-30 11:49:21
jeśli nawet drobny szczegół wzbudzi Twoja nieufność to odpuszczaj bo teraz wybór jerst gigantyczny, ach i jeszcze jedno słyszałem plotki że dużo z tych aut przeżyło powódź tą co była chyba trzy lata temu.... |
Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2004-08-30 11:54:29 a te zarejstrowanie po 5 mięsiącach, to uniknięcie płacenia podatku dochodowego przez handlarza |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2004-08-30 11:57:18 Hmmm ten co dzisiaj oglądamy własnie podobno był sprowadzony 3 lata temu.
Swoją drogą dziwię się koledze,za 12 tys by kupił jednego z ostatnich Polonezów ,zamiast dobitego Golfa,a mnie by mu było łatwiej doradzić [ wiadomość edytowana przez: Nabauab dnia 2004-08-30 11:58:57 ] |
Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2004-08-30 14:05:44
albo Valeo |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2004-08-30 22:11:28 Ten dziś był ładniejszy,bardziej dopieszczony,wsio ok z zewnątrz,natomiast silnik hmmm nie wiedziałem,że w Golfie ze 140tys przebiegu moga walic panewki Prawie identyczny odgłos,jak rumor panewek głównych w PN |