[fita/zastava] Woda na podlodze ... :x POMOCY!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od pewnego czasu zauwazylem ze zbiera mi sie woda na dywaniku przednim, zdjalem deske rozdzielcza i mniej wiecej juz wiem z kad leci (z kratek przy podszybiu), ale jest jeszcze jeden problem bo ostatnio mowie sobie sprawdze profilaktycznie pod tym gumowym dywanikiem czy i tam sie nie zbiera, no i ... kaszanka tam tez jest woda , ale dlaczego i w jaki sposob sie tam dostala??

Mial ktos moze podobny problem ??

Autko moje jest po blacharce, uszczelki nie przepuszczaja a woda stoi

Pomorzcie!!!!!

POZDRAWIAM

to tylko taka moja sugestia, ale sprawdz poziom plynu chlodzacego, moze to z nagrzewnicy leci ? niewiem gdzie jest w zastavie ale moze byc wlasnie jakosw srodku umieszczona i moize z nije leciec.

Cytat:
2004-08-25 13:38:23, maskekk pisze:
to tylko taka moja sugestia, ale sprawdz poziom plynu chlodzacego, moze to z nagrzewnicy leci ? niewiem gdzie jest w zastavie ale moze byc wlasnie jakosw srodku umieszczona i moize z nije leciec.

Z nagrzewnicy nie bardzo , nie bylo by to w tak znacznych ilosciach , to akurat wykluczam!!

POZDRAWIAM

Mam to samo, ale ja stawiam na 90% na nieszczelnośc w uszczelce.

Mialem ten sam problem w 3p,woda leci z boku na dole....oryginalnie w podszybiu powinno byc wyciecie do splywu wody(w uszczelce jest otwor po bokach aby woda splywala) po pracach blacharskich czesto jest to usuwane.

Jak na moje to bedzie uszczelka szyby do wymiany.
Mój starszy miał taki problem w swojej furce.

Hmmmm... wszyscy mowicie ze to uszczelka, no ale ona jest sucha odplywy przy podszybiu mam , wiec kurka wodna co to moze byc
Wlasnie wroocilem z odsuszania autka , i zaczne sie chyba modlic o deszcz zeby zobaczyc z kad to leci!! tylko ze ja kce deszcz w dzień a nie w nocy kiedy nic nie widac

POZDRAWIAM

Cytat:
2004-08-25 17:16:48, dOMAN_ZASTAVA1100p pisze: kce

POZDRAWIAM

,prawda jest taka,ze Titanic tonie,pamietaj kapitan opuszcza ostatni ster swojego sznelbota......
moze leci Ci z uszczelek przy dzwiach...tez mi tak kiedys lecialo.

miałem to samo ,ale wywaliłem wszystko z podłogi , zostawiłem golą blachę ,wywierciłem odpływy wiertłem 10 i teraz niech sobie leci woda

Ja bym dokładnie obejżał ściane grodziową. Może tam są jakieś dziurki, niepozakładane przelotki, itp. A poza tym czy masz w podłodze i drzwiach porobione odpływy???
U mnie w 128 po deszczach w kieszonce na tunelu stała zawsze woda. Długo kombinowałem skąd właśnie tam woda. W kieszonce na tunelu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dopiero po jakimś czasie się okazało że to przez antene zamocowaną na dachu prosto nad kieszonką

Cytat:
2004-08-25 20:13:31, KLOCEK pisze:
miałem to samo ,ale wywaliłem wszystko z podłogi , zostawiłem golą blachę ,wywierciłem odpływy wiertłem 10 i teraz niech sobie leci woda

Sluchaj powiadasz ze wywierciles dziury , no looz - ale na to polozyles ta gume czy nie ??

bo teraz kiedy nie mam wojloku i lookam co chwile czy jest woda to qrde jej nie ma na podlodze, jedyne co zauwazylem to skrapla sie gdzies kolo linki od otwierania maski hmmmmm.... najwyzej pociagne wszystko silikonem

POZDRAWIAM

Cytat:
2004-08-25 20:40:17, Jesion128 pisze:
Ja bym dokładnie obejżał ściane grodziową. Może tam są jakieś dziurki, niepozakładane przelotki, itp. A poza tym czy masz w podłodze i drzwiach porobione odpływy???
U mnie w 128 po deszczach w kieszonce na tunelu stała zawsze woda. Długo kombinowałem skąd właśnie tam woda.W kieszonce na tunelu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dopiero po jakimś czasie się okazało że to przez antene zamocowaną na dachu prosto nad kieszonką

A co to ?? Z czym to sie je ??

Odplywy mam przy uszczelkach jak i w drzwiach !!

POZDRAWIAM

[ wiadomość edytowana przez: dOMAN_ZASTAVA1100p dnia 2004-08-25 20:45:14 ]

mi tez cieknie niewiadomo z kad w fiacie 127 - woda pojawia sie rowniez kolo linki od maski i z drugiej strony na tej samej wysokosci tez ja mam odplywy pozostawione bo to jedyna rada aha moze drzwi nieprzylegaja do uszczlki i tamtedy tez przy mocnym deszczu woda leci
pozdrawiam

Cytat:
Sluchaj powiadasz ze wywierciles dziury , no looz - ale na to polozyles ta gume czy nie ??

nie , gumy nie ma, jest rajdófka