[*]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiałam się czy założyć taki wątek czy nie.... ale zakładam.
Nie lubie tego dnia, wywołuje u mnie smutek ..... Przypomina że wszystko co jest tu i teraz kiedys sie skończy, przypomina o tym jak wiele tracimy przejmując się "bzdurami" itp zamiast cieszyć się z tego co mamy, i przypomina bardziej intensywnie o tych których nie ma już wśród nas.
I dla Nich właśnie

To jest przykry dzien... i na ogol kazdy z nas ma kogo odwiedzic na cmentarzach...

Zachowajmy ich w swej pamieci... ale takich jakich pamietamy ich w chwilach radosci i szczescia....

[*]

Umarli chca byc pochowani w sercach....

Wszystkich Świętych jest smutnym dniem?? dlaczego?? Przecież to imieniny nas wszystkich przypomina o świetych którzy są już w niebie i są bardzo szczęśliwi.
Dzień Zaduszny jest bardziej nostalgiczny bo dziś pamietamy o duszach które jeszcze nie są w niebie, o bliskich zmarłych.
Choć cmentarz zawsze pozostanie miejscem zadumy, w którym czas zwalnia.

Ja lubię ten dzień.
A przy grobach, które odwiedzam, staram się raczej wracać do tych miłych chwil, które spędziłem z bliskimi.

Fajnie, że jest takie święto. Przynajmniej jest okazja by uprzątnąć nasze cmentarze

Cytat:
2005-11-02 08:29:32, madzia_83 pisze:
Wszystkich Świętych jest smutnym dniem?? dlaczego?? Przecież to imieniny nas wszystkich .....

Mi chodziło o wczorajszy, dzisiejszy.... imienin zresztą tez nie lubie... Może jestem dziwna ale dla mnie te dni nie są powodem do radości.

Ja imienin nie obchodze a co za tym idzie dla mnie mogą byc lub nie , jak kto woli , a za 1 listopada nie przepadam zbytnio , dzisiejszy dzień jest dla mnie jak kazy inny , przynajmniej go tak traktuje ,nawet nie odczuwam czy jakieś zaduszki są czy nie , poprostu zwykły dzień roboczy