Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() pass Ω B sedan Y25D ... Bydgoszcz | 2004-08-25 14:36:47 Witam Wszystkich obecnych na LOB forum!
Trafiłem tutaj oczywiście po zmianie samochodu na Omegę. Trzy miesiące temu stałem się użytkownikiem i właścicielem Omegi B '94 25DT. Auto kupiłem pod Stuttgartem, w sumie w wyniku korzystnego dla mnie zbiegu okoliczności - mimo że miałem samochód, to po powiększeniu się mojej rodziny rozglądałem powoli za większym "rodzinnym". Pojawiła się okazja darmowej przejażdżki do Niemiec, z której skorzystałem i "przez przypadek" kupiłem samochód. Samochód miał udokumentowany, ale naprawdę duuuży przebieg, chociaż jego zużycie nie wskazywało na to (wyjątkowo zadbany). Kupując samochód dostałem wszystkie pierdoły, jak instrukcje, trójkąt, apteczkę, czy linkę holowniczą, nie wspominając o radiu + prawie pełny bak paliwa + pełny kanister w kole zapasowym + olej na dolewkę (mimo, że jak na razie nic nie trzeba było dolewać). W Polsce to się chyba jednak się rzadko zdarza! Przez 3 miesiące zrobiłem już 9kkm i jak na razie jestem zadowolony. Jeździłem kiedyś Oplem, ale Astrą I, którą po przesiadce z Citroena (chociaż BX) nie wspominam najlepiej. Ale Omega to już inna bajka. Przez te 9 tys. km siadł mi co prawda alternator i przestał działać jeden siłownik od centralnego w tylnych drzwiach, ale póki co nie zraziłem się do mojego "nowego" pojazdu. Mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia (słabe już sprzęgło, nie działają lampki w drzwiach, wyświetlacz w kompie nie wyświetla kilku pionowych linii, brak plastikowej zaślepki z tyłu progu, centralny nie otwiera bagażnika). Mam tylko nadzieję, że nie odczuję na mojej skórze, a raczej na moim portfelu wad silnika z BMW, o których wszyscy mówią. Tak więc wita was nowy, jeszcze niedoświadczony użytkownik Omegi!!! Aha, jestem z Bydgoszczy. Od 1,5 roku mieszkam co prawda w Warszawie, ale już niedługo wracam do swego rodzinnego miasta. pass |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-08-25 14:49:45 Witam w naszym gronie, fajna bryka, a z silnikiem nie powinieneś mić problemów. Poza tym, wszystko w rękach opatrzności, bo jak wiadomo, stare to dobre tylko wino, skrzypce i..............OMEGA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, Janusz |
![]() Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-08-25 14:51:39 Witam, ![]() |
![]() CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2004-08-25 16:53:24 czółkiem ![]() ![]() ![]() |
![]() Sagittario LOB MEMBER Warszawa | 2004-08-25 17:28:12 Cześć
pozdrowienia z Wawy |
![]() kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2004-08-25 22:18:09 ![]() Miło widzieć jak brać dieslowska powoli się powiększa ![]() |
![]() kalafior grabiarka na rope gdzies daleko | 2004-08-25 23:19:35 Oooo to to ... swiete slowa ![]() (diesel rulez ale o tym ciiiichooooo szaaaa) |
![]() pass Ω B sedan Y25D ... Bydgoszcz | 2004-08-26 07:55:14 W Warszawie drogi nie lepsze ![]() pass |
![]() tomcio Omega B 2.5 TD Warszawa | 2004-08-26 23:02:13 Witamy,
do zobaczenia na jakichs .... swiatlach ![]() Pozdrawiam |
![]() _Gepard_ LOB WETERAN Ognisty Rydwan Zeusa Centrum krainy uśmiechu | 2004-08-27 00:48:27 Witam i pozdrawiam ![]() |
![]() pass Ω B sedan Y25D ... Bydgoszcz | 2004-08-27 09:44:49 no taaak, ale ja mam swoją świętą zasadę, że nie przekraczam 200kph w terenie zabudowanym, no chyba że po flaszce, a przy tej prędkości to moja omega jakoś nie chcie się oderwać od asfaltu ![]() |
![]() pass Ω B sedan Y25D ... Bydgoszcz | 2004-08-27 09:51:29 hehe, do zobaczenia! Nie wiele w w wwie omeg na bydgoskich (CB..) numerach ![]() |
![]() miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2004-08-27 11:20:00 Właśnie. Jak się poznajecie na światłach? Jakieś specjalne gesty? Może trzymacie w ręku kalkulator jako znak szczególny? Albo nie - to zbyt powszechne. Już wiem! Suwak logarytmiczny! To nie jest banalne.
Tak więc od dzisiaj wszyscy LOB MEMBERZY (czy to NET czy inni) suwaki w dłoń i na miasto. Będziemy się wypatrywać ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-08-27 11:31:39
Mamy nalepki....wystarczy podjechać na zlot. |
![]() miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2004-08-27 12:24:01
To nie jest takie proste akurat. Jeśli się nie ma czasu na nic, to na zlot się go nie znajdzie ![]() |