| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-08-18 11:38:18
Zwykła diagnostyka i regulacja rozwiąże ten problem. |
Aldor HF MEMBER Elantra Warszawa | 2004-08-18 12:07:54 Ale to się nagle stało niebył to proces stopniowy i obawiam się że coś się popsuło nie rozregulowało bo niby co...?
|
doogas HF MEMBER VW Corrado VR6 Gdynia | 2004-08-18 13:26:24 kable WN, świece, sonda lambda, pompa paliwa.. mozliwosci jest sporo.. niestety wypadaloby podjechac i sprawdzic na kompie. wydasz 50zl a oszczedzisz duuuzo czasu. |
Trzewik HF MEMBER Hyundai Pony Łódź | 2004-08-18 21:25:19 Moj typ choc oczywiscie nie na 100% to jak wyzej przewody wysokiego napiecia. Mam to samo tylko ze jezdze wylacznie na benzynie. Objawy szarpanie na zimnym silniku, z czasem i nawet na rozgrzanym. Pojawia sie szczegolnie chetnie przy wilgoci. Mozna wtedy kiedy zacznie szarpac stanac ( o ile sie nie poparzszysz) zdjac pokolei wszystkie kapturki ze swiec, przedmuchac i dokladnie wlozyc spowrotem. U mnie pomaga gdyz problem dotyczy jednej fajki, ktora niekontaktuje. Nie gwarantuje ze to to samo, albo ze ten dorazny sposob pomoze, ale warto sprobowac aby sie upewnic.
Pozdrawiam |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-08-18 21:43:12
Wina przewodów byłaby widoczna przy zasilaniu gazem jak i benzyną. Ja stawiam na typową regulację silnika. Cały problem polega na tym, że zarówno gaz jak i benzyna spalają się z innymi parametrami. Nie ma złotego środka by zrównać parametry jednego i drugiego a to by załatwiło problem. Na innych forach motoryzacyjnych bardzo wiele razy był poruszany temat różnic pracy silnika na gazie i benzynie. Wniosek nasuwa się taki, że różne paliwa wymagają częstej regulacji i kontroli ustawień. |
doogas HF MEMBER VW Corrado VR6 Gdynia | 2004-08-19 00:06:43 ja tylko wymienilem co moze byc przyczyna takiego zachowania.. w tym konkretnym przypadku brakuje jakiego rodzaju masz inst gazowa. ale pewnie nic zaawansowanego.. wiec stawiam na to ze ci lambda padla, poszedl przeplywomierz, ew. sprawdzilbym pompe paliwa i wtryskiwacze. sprawdzenie kompem rozwieje watpliwosci.. kurna podjedz do ASO zaplac te 50zl oszczedzisz czas - tydzien albo i wiecej szukanai przyczyny.. |
Artiro HF MEMBER Hyundai Accent GLS Warszawa | 2004-08-19 23:50:11 A czy przy zakladaniu gazu nie uszkodzili np. dolotu powietrza, moze zasysa lewe powietrze, masz plastikowy kolektor a na nim gwizdki? |
Dawciol HF MEMBER Hyundai Pony GLS Piekary Śląskie | 2004-08-20 00:21:36 mi na benie szarpie, ale to wina plywaka (silnik gaznikowy) ale gazownik powiedzial ze wymiana plywaka pomoze. ale na wtrysku to niewiem, wejdz na forum lpg. powodzenia |