Szyby Przednich drzwi w FL od el ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam konkretne pytanie czy jest możliwość przełozenia szyb z eleganta do FL-a z 87 roku.
Dajcie znac czy jest to mozliwe i czy nalezy dokonac jakis przerooobek co potrzeba i tak dalej.
Z gooory dzieki bede Bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam
dt Szczecin

Niby można to zrobić ale wiąże się to z ptrzerobieniem prowadnic szyby linek itp. troche roboty to jest
sam miałem pomysł aby to zdziałać ale zrezygnowałem
ale przecież uchylna szybka od FLa jest spox np. na fajka

panowie.. DOŚĆ!! i basta..
pogrzebcie sobie w wyszukiwarce ,ten temat ma brodę dłuższą niż
świety mikołaj..
proponuję zablokować tego posta w trybie natychmiastowym..

EEEEE tam po co ?????
Niech sobie podynda troche i tak wieje nudą.
Bierzesz drzwi el .... i wspawujesz samo poszycie z fla .......
Efekt jak Bóg Da zobaczysz po zimie.....

da sie ale mechanizm z prowadnicami musisz miec el no i trohe popracowac mlotkiem przy blachach tych fl'owych drzwiach zeby to zamontowac bo inny ksztalt jest "ramy"

JEzeli ktos wie co i jak to sie pisze na to bo drzwi od eleganta maja inny kształt wiec nei wsadze sobie ich (bedzie brzydko wygladalo

A wiesz co to jest ich poszycie ??????
No własnie to jedyna rzecz która musisz zmienic.....

30% polaków ma kłopoty z "czytaniem ze zrozumieniem"
smutne ale prawdziwe

ok ALE SA WAKACJE TAK spoko rozumiem ale jezeli znalazl by sie link z opisem co i jak u kogos przez przypadek to nie pogardze

Cytat:
2004-08-21 22:57:32, MAGNUM pisze:
30% polaków ma kłopoty z "czytaniem ze zrozumieniem"
smutne ale prawdziwe

wiem cos o tym chodze do wieczorowego l.o. i ludzie niektorzy sa tak tepi ze sie plakac chjce. np kolega mial doprowadzic jakis wielomian czy coski takiego do najprostrzej postaci na koncu zostalo mu 12/4 i mowi ze juz skonczyl, babka ze nie niech pomysli co mujeszcze zosytalo i stal cala lekcje oii sie zastanawial. a babka mu mowi zeby to wzial i podzieli. on nic dalej stoi. sory za OT

Cytat:
2004-08-21 19:16:13, MAGNUM pisze:
panowie.. DOŚĆ!! i basta..
pogrzebcie sobie w wyszukiwarce ,ten temat ma brodę dłuższą niż
świety mikołaj..
proponuję zablokować tego posta w trybie natychmiastowym..

MAGNUM jezeli to mozliwe mozesz mi podac takiego linka gdzie bedzie opis tego przedsiewziecia, bo ja szukam na necie i nie moge znalezc (moze zle szukam).
Bedze wdzieczny

Pozdrawiam dt

Dobrodzieje proszę o linki

a po co na necie? nie lepiej poszukać na tym forum?
ale dobra,,,

zalatwiasz sobie drzwi od EL

rozbierasz je z szyby, podnośnika itd.

jak się znasz to robisz szam , ajak ni eto idziesz z tym do blacharza i:

demontujesz plat zewnetrzny/ poszycie/ tą czesc blachy na ktorej jest zamontowana klamka - z drzwi EL'owskich

i na jej miejsce zakladasz i przyspawujesz ( i zaginasz na brzegach) poszycie z modelu FL

lakierujesz

montujesz na aucie

uzbrajsz drzwi- klamki, szyby, tapicerki

jeżdzisz po miescie i sie chwalisz

P.S. jedyne co trzeba zmienic to delikatnie przeprofilowac rant wzmocnienia konstrukcji bo EL ma jedno przetloczenie a FL dwa, ale jesli sie na tym znasz to zrobisz to w kilka minut, jesli się na blacharce nie znasz to się wogule za to nie bierz tylko od razu idz z tym do blacharza.. i tyle

Chłopak się pyta jak zamontować szyby od EL do FL a Wy mu piszecie jak założyć drzwi od El do FL.
hmm
nie jarzę

Wielkie dzieki bede myslal.

Pozdrawiam dt

NITRO.. czytasz i wiesz o co chodzi.. przełożenie samego płatu bez cięcia i zaspawywania drzwi( nie wspomne o tym ze potem rdza wychodzi) jest :
1)szybsze
2)tańsze
3)łatwiejsze

a jeszcze inaczej ci to wyjasnię - płat dzwi zmienia się orócz wymienionych wyżej punktów dlatego- żeby drzwi wygladały własnie jak drzwi od FL..
uff znowu mi cisnienie podskoczyło w moim wieku to niebezpieczne
nadal jestem za tym aby tego zablokowac !!!

MAGNUM jak myslisz ile mnie moze ta operacja kosztowac ?

jesłi bedziesz robotę blacharską wykonywal sam albo zrobi ci to znajomy to pewnie koszt dzrzwi.
za robociznę blacharz wziołby pewnie ze 100-150 zł , przynajmniej u mnie

no i lakierowanie- cena też zalezy od terenu , u mnie za element cena moze dojśc nawet do 200zł, to wszystko zalezy jaki lakier i najważniejsze jaki warsztat, al emysle z ejakbyś DOBRZE poszukał (najlepiej u znajomego) to robocizna i lakierowanie moze dałoby się zejść do 200zł ? naprawdę nie znam cen jaki eobowiazują w całej polsce

Ok Dzieki za cynk !!
Dam znac jak skoncze robote narazie mam zamiar koopic fotele kubełkowe wiec robota z drzwiami stanie w miejscu bo jak widze koszty beda duze
Jeszcze raz dzieki pozdro

Pozdrawiam dt

Cytat:
2004-08-25 00:35:28, MAGNUM pisze:
NITRO.. czytasz i wiesz o co chodzi.. przełożenie samego płatu bez cięcia i zaspawywania drzwi( nie wspomne o tym ze potem rdza wychodzi) jest :
1)szybsze
2)tańsze
3)łatwiejsze

a jeszcze inaczej ci to wyjasnię - płat dzwi zmienia się orócz wymienionych wyżej punktów dlatego- żeby drzwi wygladały własnie jak drzwi od FL..
uff znowu mi cisnienie podskoczyło w moim wieku to niebezpieczne
nadal jestem za tym aby tego zablokowac !!!

ble ble ble
jak kto woli