Klimatyzacja - problem?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie do właścicieli espero z fabryczną klimatyzacją. Kupiłem wózek z niesprawną klimą. Jak znalazłem sponsora to wstawiłem do warsztatu i powymieniali: parownik, skraplacz z przodu (chłodniczka). Teraz działa (po kilku wizytach ) lecz mam problem tego typu, że gdy jadę dłuższy czas z włączoną klimą to w pewnej chwili tracę nadmuch powietrza do wnętrza auta. Stwierdziłem, że to mi parownik obmarza i lód blokuje dostęp wdmuchiwanemu powietrzu.
Czy to u was występuje? Czy takie zjawisko jest normalne, może są jakieś czujniki obmarzania, kóre wyłączaja klimę automatycznie na jakiś czas. Bo obecnie robię to ręcznie aż poczuję wilgotne powietrze i dopiero ponownie ją włączam. Co przyznam jest upierdliwe!!!!!

chyba mam to samo w śliwusiu

W zeszłym roku po nabiciu klimy miałem ten sam objaw, który po jakimś czasie ustąpił samoistnie (na wylocie z klatki wentylacyjnej przy max chłodzeniu uzyskałem -9 stopni C więc nawet uwzględniając błąd miernika nie dziwota że parownik się oszraniał)
W tym roku również nabijałem klimę (ale tylko z ciekawości żeby sprawdzić ile czynnika ubyło) i po nabiciu do pełna w.w objaw nie występuje
Co do czujnika temp. który by wyłączał klimę to na schematach takiego nie znalazłem

Mialem dokladnie to samo...
Jest jakies gowienko ktore za to odpowiada ( nie wiem czy to jest czujnik, z tego co pamietam to chyba jakis zaworek ) ale kosztuje to ok 300 zl
Moj klimatyk rozwiazal to w ten sposob, ze spuscil troche czynnika i teraz wszystko jest git, nie przestaje dmuchac

Nie mam klimy, nie mam problemu-ale was załatwilem.HE, HE

jakich preparatów uzywacie do przeczyszczenia klimy...prosze o nazwy bo musze usunac nieporzadany zapach

klimatyzatorzy....help, co tam psiknac zeby pozbyc sie zapachu i przeczyscic ????????