Ksenony w aucie z Rosji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W galerii ze zlotu "miedzynarodowego" wyczytalem, ze przybysz z Rosji ma światła ksenonowe i spryskiwacze reflektorów.

Może uczestnicy zlotu znają więcej szczegółów na ten temat - gdzie, jak, za ile?

Tak, w mich zdjęciach znalazł się taki opis - ale szczerze, to ja nie pytałem o te xenony
Może ktoś z pozostałych uczestników zlotu pytał, bo większość je oglądała.
W razie czego zawsze można zamailować do Anatolya i zapytać o xenony

no ja szczerze mowiac w ogole nie wiem o jaki woz chodzi wiec gadam jak slepy o kolorach ale nie czarujmy sie..przeciez temat byl juz walkowany..zrobione 'domowym sposobem' xenon to nieporozumienie..a jeszcze 'zdielano w CCCP' to musi byc wypas a la fotki tomka z rosyjskim tuningiem

Cytat:
2004-08-23 20:29:44, qbaj pisze:
no ja szczerze mowiac w ogole nie wiem o jaki woz chodzi wiec gadam jak slepy o kolorach ale nie czarujmy sie..przeciez temat byl juz walkowany..zrobione 'domowym sposobem' xenon to nieporozumienie..a jeszcze 'zdielano w CCCP' to musi byc wypas a la fotki tomka z rosyjskim tuningiem

Wałkowany, ale zawsze to jakies powiew swiezosci ze wschodu

A na zdjeciu wyglada to ok, zwlaszcza system spryskiwaczy wyglada jak montowany fabrycznie, dlatego pytam.
Na pewno auto goscia z Rosji nie przypominało rosyjskiego tuningu, powiem raczej, że wyglądało na zadbane!

A u nas watek ksenonów umarł śmiercią naturalną...

Qbaj, zdziwiłbyś się widząc to na własne oczy, ale masz poniżej fotkę tego auta - nie jest to fotka a`la Tomek - bez urazy

Ksenony u Naszego Gościa ze wschodu wyglądały kosmicznie pięknie , wydawać by się mogło, że będa oślepiać a jednak tak nie było (patrząc z perspektywy czasu kiedy to jechał za mną). Odblask mają super i szczerze mówiąc umywają się nasz zwykłe z mleczną poświatą żaróweczki. Co się zaś tyczy spryskiwaczy to wygladały w rzeczy samej na fabrycznie montowane(ale Panowie zlotowicze proszę o wypowiedź). Poza tym Gość miał zachipowany wózek, a cena takiej zabawki w aucie kosztowała go jedyne 100$.
Po założeniu chipa znakomicie czuć podniesienie się mocy silnika, a poza tym maksymalny moment obrotowy pojawia się juz przy 2000 obrotów. Jednocześnie zużycie paliwa pozostaje na tym samym poziomie. Ważnym jest by tutaj zaznaczyć, iż (z tego co mówił Anatol) w Rosji są esperaki ale jedynie z silnikami 2 -litrowymi.
Pozdrawiam
P.S. Zlotowicze jeśli coś mogłam przekręcić tudzież niedosłyszeć w rozmowie to proszę o korektę mojej wypowiedzi.

A ma regulacje wysokosci swiecenia ? w sensiue wczasie jazdy ?

Trudno mi powiedzieć, bo nie miałam okazji przyjrzenia się temu nieco bliżej.
Cytat:
2004-08-23 22:38:00, maskekk pisze:

Cytat:
2004-08-23 22:38:00, maskekk pisze:

No jak przecież regulacja reflektorów to standard

Cytat:

chodzi o autopoziomowanie a nie manualne jak u nas

pzdr

Cytat:
2004-08-24 07:45:21, brunner pisze:
Cytat:

chodzi o autopoziomowanie a nie manualne jak u nas

pzdr