Cieknący szyberdach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem cieknie mi szyber nie wiem gdzie w tym ustroństwie znajdują się rurki odprowadzające wodę (mogą być przytkane) jak je przetkać -- a może ktoś wie jak to uszelnić -- omka B -- przeglądałem forum i takiego postu nie było. dzieki

Jak miałem jeszcze vectrę to szyberdach przepchałem przewodem (linką) fi 2mm. Odpływy były z przodu i schodziły przednimi słupkami do nadkoli.
To tyż opel to może tak samo jest

A jakie to szyberdachy, bo jeśli szklany to z tego zo wiem to nie ma przewodów odprowadzających wodę, ale w B to chyba nie jest szklany wiec na 80% powinny być.

(sorki za gramatyke ale zakrecony dzis jestem)

niestety jest szklany

jeśli w b jest taki sam szyberdach jak w a to ma 4 wyprowadzenia do każdego słupka.
ja też miałem wyciek i nie była to rurka. mechanizm metalowy szyberdachu zamontowany jest w plastykowej obudowie, która jest uszczelniona z nim jakimś rodzajem silikonu. mnie przeciekał właśnie na tym połączeniu. jedyny dokładny sposób na sprawdzenie to zdjęcie podsufitki i nalanie przy otwartych dachu wody do plastykowej rynny i lukanie gdzie się leje - oczywiście jeśli wyciek ma miejsce w wnętrzu samochodu.
uwaga jeśli będziesz zdejmował szyberdach to konieczna jest pomoc drugie osoby - cholerstwo jest strasznie ciężkie

Byl szklany i miał odwodnienie na 100%. Sam je przepychałem.