Wielka radość mam most ale czy się nada?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam znalazłem sprawny most, co nie huczy i jest sprawny, ale jest mały problem mój most jest szeroki na Lukasie i bębnach ten, co mam możliwość kupić również jest szeroko, ale na tarczach dla tego me pytanie czy wszystko mi podejdzie, czyli mocowanie amortyzatorów czy muszę coś dokupić do hamulców ,czy da się go przełożyć?

ja sie na tym srednio znam , ale czy nie da sie przełozyc polosiek ?? tak zebys miał bębny?? a przy okazji mogl bys dokładnie obejrzec co kupiłec i wlac mu nowego oleju przekładniowego...

o mostach bylo juz napisane wiecej niz mozna na tym forum. proponuje zakup dwoch browarkow, wyszukiwarka i bedziesz wiedzial wszystko.
EOT

[ wiadomość edytowana przez: PAGAN dnia 2006-03-13 21:18:31 ]

Moze byc skok gwintu inny.W lukasie jest jak sie nie myle skok 1.o a w starych zaciskach 1.25.wiec bedziesz musial zrobic przejsciowke

Tak macie racje o mostach było sporo biorę Sie za czytanie, ale net nie chodzi mi za najlepiej a wróciłem nie dawno z pracy jutro jadę do miasteczka tak, że bym pokupował brakujące rzeczy dla tego napisałem post, odnośnie skoku gwintu czy chodziło tobie bulli o przewody hamulcowe i czy są reduktory?

Jeśli ma mocowanie na skośne amorki to wymień półośki z wężykami hamulcowymi i będzie wszystko.

Fajnie dzięki za podpowiedzi, ale jeszcze jedna sprawa czy półośka będzie pasować z Lukasa szerokiego do szerokiego na tarczach? I wildze, że dupa chyba blada, ponieważ pooglądałem go dokładnie i wychodzi, że ten most, co kupić mam ma mocowanie na amortyzatory proste proszę powiedzcie mi czy da się zamontować bez spawania na amortyzatory ukośne, bo jedni mówią, że most szeroki na tarczach będzie pasował a ja wildze, że na tym moście szerokim na Lukasie idą amortyzatory ukośnie i może przeszkadzać ten drążek co czyma most do nadwozia

[ wiadomość edytowana przez: JJJANEK dnia 2006-03-14 16:11:27 ]

Most na tarczach hamulcowych nie będzie pasował (bez przespawania mocowań) do poloneza atu (i caro plus) posiadającego skośne mocowania amortyzatorów. W odwrotną stroną - owszem, bez problemów. Więc niestety masz problem.

dziękuje wszystkim za pomoc właśnie go odałem i zaczynam się rozglądać za mostem który będzie pasowal bez problemu pozdrawiam