Odkleić nalepkę?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam b. serdecznie wszystkich Forumowiczów.
Mam do Was prośbę. Dopiero co kupiłem sobie samochodzik, Fiata Brava, używany od I-ego właściciela. Nie wiem jak w sposób bezbolesny (oczywiście dla szyby) pozbyć się z naklejonej nalepki rejestracyjnej na szybie przedniej? Słyszałem, iż z dwoma nalepkami na p. szybie można mieć problem - policja.
Bardzo proszę Was o radę jak poradzić sobie z ww. nalepką aby nie było po niej śladu.
Dzięki z góry. Miłego dnia.

a spróbuj potraktować ją Acetonem,może pomoże?

Kurcze, wiem że jest na to jakiś sposób bo mi się obiło o uszy... Ale co to było...?
Chyba też bym spróbował acetonem albo czyms o podobnym działaniu.

Witam. Ten sam problem mial moj ojciec ... hihi, zdrapal co sie dalo paznokciami ,hihi a reszte potraktowal zyletką ... ani sladu poprzedniej nalepki ...sprobuj w taki sposob... pozdrawiam

Ja mam gorszy problem

Szyba pekla i jak zdjac naklejke zeby jej nie zepsuc bo nie chce mi sie placic za nia drugi raz

pozdr

Trochę dziwne że nie kazali Ci w Wydziale Komunikacji jej przynieść, przy rejestrowaniu samochodu ale nieważne,zetnij ją od szyby żyletką albo powolutku ale to powolutku próbuj odkleić a potem benzyną ekstrakcyjną przemyj i po kłopocie.
Pozdrawiam

Nie kaza kumpel ma juz dwie naklepki musze powiedziec ze moze miec problemy

pozdr

Witam ponownie.
Dziękuję Wam za dobre rady. Na pewno wypróbuję je. Do następnego forumowanka. Miłego czytanka.

Ja juz kilka razy robilem tak: warstwe 'srebrzysta' zmywam acetonem, albo innym nitro, a nowa nalepe przypasowuje w miejsce starej, jedna folia na druga, nic nie widac, chyba ze by sie do grubosci przyczepili, ale bez przesady...

do odklejania jakichkolwiek nalapek przydatna jest suszarka - nagrzac naklejke i wtedy latwiej schodzi - reszta jak koledzy pisali - aceton, benzyna - zeby usunac resztki kleju z szyby....

Thaniel - jedyne co moge doradzic to ostra zyletka - najlepiej skalpel - ja niestety musialem kupic dla siebie nowa, niestety nie udalo mi sie mojej odratowac jak mi szyba walnela

Cytat:
2004-08-26 02:26:25, thaniel pisze:
Ja mam gorszy problem

Szyba pekla i jak zdjac naklejke zeby jej nie zepsuc bo nie chce mi sie placic za nia drugi raz

pozdr

ja mam ta sama nalepke na trzeciej juz szybie- a spoosob bardzo prosty- wklad noza do tapet i delikatne podgrzanie suszarka do wlosow.

W zakładach w których szyby wymieniają robią to zwykłą opalarką Poprostu nagrzewają szybę od zewnętrznej strony a naklejka złazi bez problemu. Tylko opalarką nie za blisko szyby!

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin