Co sie oplaca sprowadzic z USA??!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich
mam taka prosbe abyscie powiedzieli mi co moznaby sprawadzic ze stanow zeby troche zarobic albo cos dla siebie
moja siostra siedzi tam wlasnie( dokladnie w vegas) i niedlugo wraca.
ni wiecie moze jaki w stanach jest standard radii samochodowych. czy maja to samo napiecie zasilania, czy czestotliwosci FM sie pokrywaja i takie tam inne szczegoly.
bede wdzieczny za jakiekolwiek cenne rady.
pozdrawiam

hej
z tego co wiem warto kamery,cyfrowe i zwykłe,tak samo aparaty fotograficzne,ten sprzęt jest dużo tanszy niz u nas,i nowsze modele mają.
kolega kupił jakis tam aparat cyfrowy,chciał sprawdzic cene w polsce i sie zdziwił,bo szukali w katalogach i nie znaleźli.mineło pól roku i sie pojawił taki sam w sklepach

dobre ceny mają też notebooki i inny sprzet komputerowy
znajoma kupiła ok rok z kawałkiem temu nówke sztuke,siemensa, pentium 4 2.4 Ghz,dvd,nagrywarka,512 ddr i jeszcze inne bajery za 1199 dolarów (jak za darmo jak na tamte czasy)
jedyna wada,to to,ze na klawiaturze obok zwykłych liter byly tez arabskie,ale to nie przeszkadza w pracy i potem dało sie zmyc jakims spirytusem.

takze -jak masz okazje to kupuj sprzet elektroniczny,a jak masz troche kasy do zainwestowania,to kupuj na handel

pzdr
grzesiek

p.s radia samochodowe tez mozna kupowac-ja kiedys dostałem z hameryki radio panasonica i bez problemów wszystko gralo w polsce,tyle ze zajeb....... po pól roku

Ze stanów - podstawa to netebooli - przebitka jest zajefajna - oprócz tego mozna jakis aparacik fotograficzny no i samochody japońskie - które w stanch sa bardzo tanie - ja osobiście ze stanów przywoózł bym sobie dwie rzeczy - albo Pontiaca Trans Am'a albo Deloriana - ehhh tew wózki mnie kręcą

[ wiadomość edytowana przez: Bartek-Lodz dnia 2004-08-22 22:13:23 ]

Z racji mojej pracy mam do czynienia z importem aut ze stanow. Ruskie i Polacy na potęgę sprowadzają przechodzone amerykanskie fury. Oczywiscie 90% to ukraińcy i tu się zdziwicie - sprowadzają passaty albo merce różniste no i motory. W miesiacu ze 3-4 kontenery pełne aut przewozimy.

A co do elektoniki to bez wahania kupuj tam, bo po pierwsze taniej, po drugie lepszej jakosci, bo np. sony kupisz tam wyprodukowane w Japonii a nie w Taiwanie.

Co do elektroniki i laptopow to zgoda, tylko pod warunkiem ze jest to na zamowienie i kupiec czeka - zreszta, w Makro sa w tej chwili naprawde smieszne ceny na laptopy. Moim zdaniem, warto slac ciuchy. "Piecsetjedyny" Levi's to spokojnie paka przebitki w kraju, poza tym DKNY, Gap, Guess itp. Oczywiscie wszystko z "sale'a", ale o tym w kraju nikt nie wie

F-16

Witam wszystkich !!!
Napewno elektronike. Kupiem tam komputer w dobrej cenie pól roku temu a niedawno wszed na rynek polski ( drukarka, komp, monitor ok 800 $ unas 4500 tys . Radia somochodowe też dobra przebitka i bardzo nowe modele można dostac Przykadowo Pionier wyniusl mnie 900zl a sprzedalem go koledze za 1500 Cena sklepowa koo 1699 zl ( wszystko dziala bez zarzutu). wiec prwie dwa razy taniej. Pozatym klimatyzacie sa tanie ( do domu ) .
Wiec kupuj elektronikie .

Telewizory, dvd i kamery odpadają bo pracują w systemie NTSC a nie PAL. Telefony komórkowe też, chyba że kilkusystemowe.
Warto akcesoria tuningowe np. jakieś g-techy, short-shiftery, lexuslooki, turbosprężarki, silniki V8, kute elementy itp.
Do komputerów też są tam tanie peryferia, np mój kumpel sprowadził podkładkę pod mysz która jest robiona specjalnie dla profesjonalnych graczy komputerowych. Tam kosztowała ze 100zł a w PL zapłacił 250zł bo jeszcze przez pośrednika w niemczech.
Tanio tam chyba kupisz używany sprzęt jak PSX, PSX2 itp.
Książki - poszukiwana u nas "Maximum Boost" Corky Bella(tam nowa 35$ ~ 140zł, dam 180 jak ktoś mi to da na tacy, ew. używana 25$ - ja dam więcej) i jeszcze pare.

A ciekawe czy jakby wywieść tam jakąś 2107 to czy ktoś by kupił?

A co do elektoniki to bez wahania kupuj tam, bo po pierwsze taniej, po drugie lepszej jakosci, bo np. sony kupisz tam wyprodukowane w Japonii a nie w Taiwanie.
[/quote]
Tak tylko jak siostra bedzie kupowała sprzet elektroniczny to niech zaznaczy że chce made in japan,bo może się zdziwic.I niech sie nie zdziwi jak cena lekko wzrośnie bo własnie to jest z japonii a nie z tajwanu.

Cytat:
Telewizory, dvd i kamery odpadają bo pracują w systemie NTSC a nie PAL. Telefony komórkowe też, chyba że kilkusystemowe.

hmm,ja mam dwie kamery z USA i nic nie musiałem przestrajac,poprostu jak sie kupuje trzeba powiedziec co sie chce,mój kolega kupił w stanach kamere i dvd,przywiózł,podłączył i hula.
co do tel. kom., to sprawa wygląda tak,ze u nich jest cholernie drogo powiedziałbym,ze opłaci się kupic u nas telefon,i tam go sprzedac 2-3 razy drozej.tylko trzeba szukac taki,który w systemie bodajze 1900 pracuje.

Niech siostra poszuka używanego Harleya w dobrej cenie (jak ma troszkę więcej kasy, niż na kupno kamery video). Takie motorki można podobno dostać za całkiem nieduże pieniądze w USA, zaś w Polsce sprzedać bez większych problemów za duuzo więcej. Trzeba tylko toto zapakować i nadać jako przesyłkę do kontenera, a nie próbować wcisnąć jako nadbagaż do pasażerskiegio Boeinga .

Cytat:
2004-08-23 10:07:00, Mariusznia pisze:
Niech siostra poszuka używanego Harleya w dobrej cenie (jak ma troszkę więcej kasy, niż na kupno kamery video). Takie motorki można podobno dostać za całkiem nieduże pieniądze w USA, zaś w Polsce sprzedać bez większych problemów za duuzo więcej. Trzeba tylko toto zapakować i nadać jako przesyłkę do kontenera, a nie próbować wcisnąć jako nadbagaż do pasażerskiegio Boeinga .

Jakby potrzeba było kontenerka zapraszam do mnie

A jak siostra ma dużo "keszu", to na Hummerze też jest niezła przebitka (ale trzeba sobie wpierw znaleźć qpca w Polsce i sprowadzić auto pod deal) .

dziek iwszystkim za cene info
wyslalem siostrze maila zeby zrobila rozeznanie
pozdro

Jakby siostra przywiozła Hummera, Harleya lub choćby F16, to... niech się da przejechać przed dalszą odsprzedażą