Pytanie o poprawnosc dzialania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
mam pytanie czy przy przelaczaniu sie z benzyny na gaz auto powinno szarpac (jest to moja 1 instalacja i w warsztacie mowia ze tak ma byc ale mi to sie wydaje podejrzane, poniewaz w 2 strone z gazu na benzyne idzie plynnie)

dzieki za info

Jesli to jest gaznik to trzeba przelaczac w ten sposob ze przelaczasz na polozenie neutralne i jak "przestanie jechac" przelaczasz na drugie paliwo

Jesli przelaczasz z beznyny bez pozycji neutralny bedzie szarpal , jesli z lpg na bezynke nie bedzie. Wynika to z tego ze przy przelaczaniu z beznyny jest jeszcze sporo wachy w gazniku i podajesz mu lpg i jest za duzo paliwa. Gaz sie szybciej wypala i nie ma takiego "efektu"

mam nadzieje ze nie zakrecilem za bardzo

pozdr

Niestety, to nie gaznik.
Jest to w 18 letnim fiacie wielopunkt do tego sonda lambda.. instalka nie wiem teraz jakiej firmy, ale przełącza się automatycznie.

Cytat:
2004-08-16 12:59:10, DeArc pisze:
Niestety, to nie gaznik.
Jest to w 18 letnim fiacie wielopunkt do tego sonda lambda.. instalka nie wiem teraz jakiej firmy, ale przełącza się automatycznie.

I tu sytuacja sie komplikuje , poczekajmy na doswiadczonych wtryskowcow

pozdr

Czyżbym znowu zadał zbyt skomplikowane pytanie?? hehe.. mam te zdolności na forach zwlaszcza programistycznych

Zdarza sie to czasem, szczegolnie w wielopunktach. trzeba emulator podregulowac (zmiana czasu opoznienia odlaczenia wtryskiwaczy benzyny) Ale czasami mimo regulacji to i tak szarpnie