Czy da sie podnieść tył???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szanowna braci

czy da sie podnieść tył w omesi A jezeli nie mam pompowanych amorków, jezeli tak to jak to zrobić.

Z góry dzieki za pomoc
cmatt

Podniesc tyl przy pustej omesi,bez zaladunku?Czy z tonazem?
Jak wozisz kilogramy to kup specjalne gumy do sprezyn i tyl nie bedzie ci siadal,tanie i w miare skuteczne rozwiazanie.Jesli dla bajeru,to chyba raczej sprezyny.Propos,nie woz kilogramow ziemniakow ,bo w poscie obok coolega juz rozpaczal,ze oma mu peka,a one niestety to lubia.

Jedź do punktu gdzie regenerują sprężyny i resory.I oni ci rozciągną sprężyne na jaką wysokość chcesz.Koszt takiej operacji z demontażem i montażem sprężyn powinien zamknąć się w granicach 100PLN

Ale z tymi gumami w sprężynach to radzę uważać bo potrafią zamaskować zużyche amortyzatorów na maszynie wyjdzie że są oki - bo zesztywnieje zawieszenie. A i jeszcze szybciej doprowadzą do pęknięcia spręzyn.
narax

nie regeneruj spręzyn przerabiałem to jak raz obciążysz auto to ci siądą z powrotem ja sobie podłożyłem do góry i na dole pierścienie metalowe tak około 12 mm grubości i jest super

No to już lepszy pomysł jak gumy

Albo najlepiej kup używane sprężynki tylko że w lepszym stanie.Koszt jednej sztuki to 50-70 PLN(w Radomiu)

ja już w niejedenym aucie rozciągałem, ostanio zrobiłem to w senatorku, ogólnie trwałosc zabiegu zależy od jakosci samych sprężyn, ale często samo podniesienie za pomocą gum moze nie wystarczyć, bo potrzebne jest też usztywnienie zawieszenia, moim seniem nie dawłao się jeździć nie tylko dlatego, zę ocieralem spodem ale też bujal za bardzo, amorki nie dawały rady wytłumić bujania, bo sprezyny bylby za miękkie... teraz jest super, śmigam po wawce na najmiększym ustawieniu zawieszenia i jest ok, zobaczymy na jak dlugo

A najlepiej to dać sobie zrobić nowe na wymiar bo taka możliwość jest znajdź firmę która produkuje takie sprężyny i niech ci zrobią nominał a jak i to Ci za mało niech zrobi dłuższe i problem z głowy

Witam
Kup na szrocie sprężyny od kombii i je załóż -przetestowane sprawdzone działa. Pozdrawiam

Cytat:
2004-08-21 19:08:26, Tylda111 pisze:
Witam
Kup na szrocie sprężyny od kombii i je załóż -przetestowane sprawdzone działa. Pozdrawiam

Jeśli oczywiście masz sedana.
Bo jak masz kombi (a nie podajesz w profilu), to post tyldy nie ma sensu.

Cytat:
amorki nie dawały rady wytłumić bujania, bo sprezyny bylby za miękkie...

Jesli bujalo, to wina tylko i wylacznie amortyzatora. Jesli nawet zalozylbys mega twarde sprezyny, to przy dlugiej podluznej nierownosci i tak sie ugnie. Jesli amortyzator za slaby albo wybity, to po takim dolku i tak cie bujnie pare razy. Za zniwelowanie sprezynowania sprezyny (jak sama nazwa wskazuje) hehe - odpowiedzialny jest amortyzator - im twardszy, mocniejszy - tym szybciej bryka przestaje sie bujac. (albo w niektorych przypadkach wogóle nie zaczyna )

można też wrzucić takie siłowniki pneumatyczne jak w MONSTER GARAGE

Cytat:
2004-08-26 21:24:39, ilku pisze:
można też wrzucić takie siłowniki pneumatyczne jak w MONSTER GARAGE

Hehe pewnie.Najlepiej loowridera zrobić