Temperatura silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki ciekawy objaw i nie wiem czy to norma ale podczas jazdy gdy jest taka pogoda jak dziś czyt. 30 st praktyczne cały czas kręci się wiertalot na chłodnicy a tem jest pow 90 st i nie wiem czy to norma czy coś się zwaliło.
Jak jest u Was??

wydaje mi sie, ze to norma.
jak jezdze po miescie to mam prawie to samo.
na trasie spada mi do ok 80.
wiec chyba nie ma sie czym przejmowac

No ja mam auto po wymianie pierscieni wiec troche musza sie dotrzec, i mi wiecej jak do 100 nie podchodzi. Trzyma sie tak 70-90 normalnie.

qrde a ja mam zawsze więcej niż 90 niezależnie od tego czy trasa czy miasto

sc0by. przy twojej ciezkiej nodze nic dziwnego

może masz racje.. w sumie to kamienia być nie powinno nigdzie bo chłodnica ma rok a reszta elementów była czyszczona.. trzeba mu bedzie odpuścić nieco..

a ja musze zamontowac drugi wentylator. jeszcze mam miejsce

no mi by sie przydał.. ale to z tego co na allegro widziałem drogie jest!!

ja też nie mam miejsca

Co do Scoobiego do wina instalacji LPG. Mój truck grzeje się od razu do 90 czy to lato czy zima nie spada niżej

Przy LPG powinno być mniej niż normalnie a nie więcej

no właśnie chyba nie.. ale ja nie wiem mi sie tylko wydaje..

Skoro płyn ogrzewa gaz to sam się przy tym zchładza nie

ale gdzie i jaki płyn ogrzewa gaz?? bo chyba jest odwrotnie.. płyn schładza reduktor.

Raczej nie bo gaz jest w stanie ciekłym i w reduktorze się zamienia w gazowy więc się ogrzewa

czyli jak wlatuje do silnika już jest rozgrzany..
benzyna jest zimna..więc jeśli dobrze rozumuje to temp na benzynie powinna być niższa..

Zależy jaką ma temp parowania bo tego to nie wiem w butli jest raczej zimny

no jak po jeździe dotykam reduktora to temp jest taka sama jak reszty silnika- gorąco że ja pier..!! więc raczej chyba cieplejszy niż benzyna to on jest

Odrazu mowie ze sie na gazie nie znam! Ale sama nazwa "parownik" chyba nie jest wyssana z palca

No to co oznacza ze urząszenie paruje