Gazownicy popierdzielili mi wolne obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z uwagi na to że kończyła mi się gwarancja i miałem przejechane 25000 na gazie postanowiłem pojechać zmienić filterek i zobaczyć czy nic się niesypie. Do tej pory alto chodziło zarąbiście (jest to audi 90 quattro 2,3na mechanicznym wtrysku) pojechałem do gazowników i okazało się że niema tego speca co mi gaz robił,jest jakiś co niby umie no ale dobra wymienić filtr to chyba umie (dodam że mam instalacje z kompem) zmienił podłaczył kompa do jakiegoś notebooka i coś pogmerał przy ustawieniach i reduktorze. skończył pojechałem do domciu autko szło ekstra tylko na pierwszym skrzyżowaniu okazało się że wolne obroty zaczynają się od 500 a kończą na 1200 no dobra na drugi dzień zadzwiniłem że spieprzyli to kazali mi przyjechać jak będzie fachman.Przyjechałem tfachman zapytał tego drugiego na to co tu robił, i ten burak powiedział że obroty ustawiał bo pływały. No to ja się zagotowałem bo obroty zawsze były jak trzeba i stały jak drut, no ale fachmen oczywiście uwierzył kumplowi, coś pogmerał i mówiże będzie dobrze.No to ja sru w auto i na jazde próbną, i co okazało się że tosamo co wcześniej więc wracam wku**iony a oni mi że niektóre audiki tak mają, ja na to fajnie ale moja niemiała i niechce żeby miała, na to ten co spieprzył jak niemiała jak pamiętam że miała.No dobra powiedzieli że odłączą mi silniczek krokowy i będzie dobrze to stwierdziłem że się zastanowie i postanowiłem sam się tym zająć.I tu jest moje pytanie jak to zrobić?? Koleś mówił żę tym takim przy reduktorze kręcić ale ja wiem w którą i ile??i jak z dużo wykręce to czy niezacznie mi palić 25l na stówe.A jeszcze jedno auto ogólnie chodzi malinka ale wolnych brak. Prosze pomóżcie bo niemoge patrzeć jak moja niunia się męczy.

A moze wystarczy wyczyscic krokowy ??

Aha jeszcze zapomnialem ze ja wyznaje motto " Lepsze jest wrogiem dobrego" czyli poprostu jak dziala to nieruszam

pozdr

[ wiadomość edytowana przez: thaniel dnia 2004-08-27 17:19:18 ]

To plywanie obrotow moze zalezec albo od ustawienia zbyt duzej ilosci krokow na kompie albo faktycznie masz za duza dawke gazu i krokowiec musi sie troche narobic gora-dol zeby to ustabilizowac.Mozesz sprobowac wkrecic srubke bezposredniego dawkowania gazu na wolne obroty(jezeli masz taka mozliwosc) lub wkrec delikatnie srube glowna i zapamietaj ile ja wkrecasz zeby byla mozliwosc powrotu do ustawien wyjsciowych.