GAZ za ile i z czym zjeść??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie od niedawan jestem posiadaczem swych 4 kantow mam zamiar wlozyc w to troszke kasy zeby to byla moja furka. Ile moze kosztowac instalacja gazowa do fiata 89r.p. silnik poloneza skrzynia 4 i jakiej firmy tak zeby mnie ktos nie naciol i zebym niepotrzebnie kasy utopil.....niedlugo umieszcze fotki mego zakupu. odpiszcie....

skrzynia nie ma znaczenia do instalacji
w ogole to witak kolege z rzeszowa

u nas inst. gaz. kosztuje jakies 800 zlo

Witaj......Tak jak powiedział Dejta nie ma znaczenia buda...ceny instlacji kształtuje silnik...czyli czy jest na gaźnik czy jednopunktowy czy wielopunktowy nom i od generacji instalacji...a do Fiata 125P na gaźnik cena instalacji gazowej w Warszawie to 900 zł...Instalacja Lovato..Pozdrówka

no ja jebie to czemu u mnie tak drogo? instalki Lovato, najtańsza pozycja, bo do gaźnika u mnie za 1250 i taniej nie znajdziesz
no chyba że przez ostatnie 7 dni potaniały...

a właśnie... mówicie o instalce wraz z montazem czy sam zestaw?
zna ktoś w okolicach Gliwic gazownika, który tanio zagazuje moje autko?

No wlasnie czy 800 zl to calkowity koszt instalacji czy cos trzeba bedzie dodac do tego DEJTA jesli mozesz to polec mi jakis dobry punkt w Resie ktory by to zrobil...

calkowity koszt instalacji nie powinien przekroczyc 900 zl.
najlepiej zrobiliby to kolesie w stacji EKSA na Powstanców Warszawy. Tylko tam sie cenią . Osobiscie polecilbym ci zaklad niedaleko mnie na ulicy Nowowiejskiej. Oczywiscie mowimy tu o instalacji LOVATO.

Nie daj sie naciagnac na jakis nr w stylu: my panu zalozymy uzywane i bedzie to kosztowac 600 zl... moj kumpel tak zrobil i papiery zalatwial rok!!!

odezwij sie na gg jak cos to mozna sie bedzie spotkac w jakims miejscu. Tak w ogole to w ktorej czesci miasta mieszkasz?
Pozdrawiam

kurde.. to czemu u nas tyle chcą? jakieś cło międzywojewódzkie czy co? co za zdzierstwo...

kurde, juz miałem nadzieję, że Dejta piszesz do mnie, bo w sumie do Powstańców Warszawy nie mam daleko... szkoda że to nie w tym mieście

nom tak jak mówił przedmówca 900 zł za wszystko(są nawet raty) + oczywiście wbicie tego w dowód w stacji kontroli pojazdów

Nom ale jest też dróga opcja, tak jak ja to zrobiłem : Odkupiłem instalacje z papierami od Poloneza za 400zł. Na garaż i wszystko sobie sam założyłem..butle parownik pompke przewody wszystko...rozciągnełem sobie całą instalke potem podjechałem do gazownika i za przysłowiowe piwo ustawił mi mieszanke (bo niechcialem dochodzić do tego metodą prób i błędów)....Potem papiery w garść i dzięki nom znajomemu w Stacji kontroli pojazdów..pyk w dowód i gitara...za wsumie 550 złoty założyłem całą instalacje razem z wbiciem w dowód. A wtedy gdy to robiłem cena wynosiła około 1600 zł założenia u gazownika

[ wiadomość edytowana przez: beckhamang dnia 2004-05-09 22:04:48 ]

hej!!!
Zgadzam sie z DEMMO . To dziwne ze załozenie instalacji na gaznik kosztuje 1250 w np: Gliwicach i Oświecmiu.Słyszałem ze im dalej od południa Polski tym taniej !!!.Podobo ceny schodza nawet do 700zł .Która instalacja jest lepsza Lowato czy BNC ? Podajcie namiary na jakaś tanią gazownie !!!

ja wolal bym zaplacic wiecej ale miec all dobrze zrobione a nie kosztem jakosci materialow itd osobiscie placilem 1200 i nie grymasilem a moglem 1000 ale wolalem u sprawdzonego goscia efekt taki nic nie smierdzi nigdzie jadac za mna nie ma produkcji zielonych zydkow (bez obrazy dla zydkow ) i pali mi ponizej 10 l shell gazu na ostrej jezdzie. instalacja Lovato polecam oczywiscie

aha nie montuj duzej butli bo ci dupa siadzie ja wsadzilem 58l i w sumie zaluje no ale wygodniejszy bo tankuje full i next tankowanie po ok 600 km

co do instalacji samemu to odradzam bo to nie zabawa z gazem. qmpel kuppil bmw z instalacja montowana samemu i potem na kontroli goscie sie za glowy lapali a w pierwqszym momencie wszyscy na ziemie sie walneli ze strachu nie bylo zadnych zabezpieczen zadnych zaworow itd no ale instalacja tanio wyszla oczywiscie koles placil za nowa instalacje bo nie chcial ryzykowac i nie miec problemow z przegladami policja itd.

qrde czemu zawsze sie tak rozpisze

Cytat:
2004-05-09 23:38:12, Prozak pisze:
(...)co do instalacji samemu to odradzam bo to nie zabawa z gazem. qmpel kuppil bmw z instalacja montowana samemu i potem na kontroli goscie sie za glowy lapali a w pierwqszym momencie wszyscy na ziemie sie walneli ze strachu nie bylo zadnych zabezpieczen zadnych zaworow itd no ale instalacja tanio wyszla (...)

Jak mogło nie być zaworów No chyba że nie gasił wogóle silnika bo jak inaczej zatrzymać wypływ gazu?
Jak ktoś ma trochę pojęcia o tym to może często zrobić lepiej niż w nie jednej "profesjonalnej" gazowni. Nowe przewody i zawory nie są aż takie drogie, a te by trzeba wymienić przy montażu używki. Pozostaje jeszcze problem zużytych membran w reduktorze - koszt ~100zł, często wymagają wymiany niestety . Za to legal bez znajomości to wydatek rzędu 100-150zł, ale można też znaleźć kogoś kto się pod tym podpisze za 50, tylko takiego już trudniej wyczaić.

Race_D troszku nie dookreslilem o jakie zawory,wiec zawory byly w sumie to nie wiem ile ale podstawa ze nie bylo zadnych zabezpieczen w tym zaworow bezpieczenstwa (o nie mi chodzilo)

i dolaczam sie do stwierdzenia ze trzeba sie dobrze znac zeby cos samemu kombinowac a do do gazowni to nalezalo by wybrac sprawdzona i taka gdzie nie kreci sie 5 samochodow dzienni i w jeden dzien wyjezdza z gotowa instalka gazu. W mojej firmie gosciu w zeszyt pisal terminy i robil max 2 auta dziennie nie ma ze boli nie ma znajomosci do tego trzeba dac czas na staranne zrobienie wszystkiego

mmm....nom profesjonalistą nie jestem ....a wsumie to zakładając ją dowiadyałem sie wogóle co ja montuje ....Ale dla przykładu kumpel mój zakładał instalke do poldka (i to było u znajomego więć wszystko perfekt miało być) zapłacił za nią 1300 zł i mm efekt ma bardzo przyjemny w środku czuć gaz w środku.....a u mnie zero nic.....ojciec jeździł tym samochodem bo jak zakładałem tą instalacje to 16 lat z kawałkiem miałem i nie chwaląc się jak mówił że syn zakładał to wszyscy chcieli opuszczać samochód......od tamtej pory był z nią jeden kłopt raz spalił się bezpiecznik.
Wydaje mi się, że jeżeli mamy jakieś podstawy i klucze to dzięki dokładonośći jesteśmy wstanie założyć sobie instalacje która może się okazać o niebo szczelniejsza od tych co zakładają firmy gazownicze.

nie montuj gazu bo do konca roku i tak ma byc po 3 zeta no chyba ze paliwo bedzie po 6 to ok pozdrowki

Paliwo ma do konca zejsc na 4,50 zł gaz na 2.
Żródło raczej pewne.

ja jade gazować fiata w tą środe, w tym samym zakładzie gazował 125p stasiek i jest gitara, nic nie czuć, ani w mieście ani w trasie.
Wieś Kwiatkówka pod Łodzią ale 200zł różnicy w cenie tzn w łodzi 1200 a tam tausena.

Przeczytajcie uwaznie!!! bo strach...

moj kumple zakladal gaz u niby specjalisty... mowil, ze sie zna i w ogole...

jak tam zajzalem to masakra... wiecie gdzie byl podpiety gaz? do ODMY!!!!!! kolega dziwil sie, ze mu duzo pali i nie chodzi na benzynie, czemu? bo zeby nie spie...alało za duzo gazu koles zaspawal wloty powietrza w talezu na filtr powietrza...

tez sposob nie???:/ zero miksera, zero saworu do ustalania mieszanki.
zeby cos tam tego powietrza sie dostalo to zostawil malutka szczelinke w talerzu...

zycze wam abyscie nie mieli takich przypadkow...

zakładałem instalacje do wtrysku (2.0 DOHC z argenty) - całkowity koszt instalacji wyniósł mnie 670 zł - wszystkie elementy NOWE
ale trzeba np: mieć znajomego gazownika co sprzeda instalke z papieram - wtedy i rejstracja(przegląd) bez problemu (albo kumpla co jego wujek...)
dużej filozofi nie ma - a zawsze można zapytać - mi jeden gazownik (ukłon w jego strone choć to żaden znajomy) bez problemu objaśnił co i jak...

ja bym sie upieral przy sprawdzonych gazowniach potem jest na kogo zwalic a jak wybuchnie i parade gejow zdmuchnie (sorka za rym)

No no no Beckhamang to widze ze jestes niezle uzdolniony hehe
zebym wczesniej wiedział to bym nie jechał zakładac w gazowni tylko u Ciebie chociaż tutaj nie narzekam.

Takie małe OT
słyszeliście za jak benzyna przekroczy 4 zł to duż ostacji moze splajtowac gdyz te stare dystrybutory sa dostosowane do liczenia paliwa maks za 3.99 droższego liczyc nie moge i sie ich przorobic nie da
Pozdrowionka