| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-05-09 14:26:40 skrzynia nie ma znaczenia do instalacji w ogole to witak kolege z rzeszowa u nas inst. gaz. kosztuje jakies 800 zlo |
Janek_125p F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 125P Pavulon Team :D | 2004-05-09 15:08:33 Witaj... |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-05-09 17:19:54 calkowity koszt instalacji nie powinien przekroczyc 900 zl.
najlepiej zrobiliby to kolesie w stacji EKSA na Powstanców Warszawy. Tylko tam sie cenią Nie daj sie naciagnac na jakis nr w stylu: my panu zalozymy uzywane i bedzie to kosztowac 600 zl... moj kumpel tak zrobil i papiery zalatwial rok!!! odezwij sie na gg jak cos to mozna sie bedzie spotkac w jakims miejscu. Tak w ogole to w ktorej czesci miasta mieszkasz? Pozdrawiam |
Janek_125p F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 125P Pavulon Team :D | 2004-05-09 21:55:21 nom tak jak mówił przedmówca 900 zł za wszystko(są nawet raty) + oczywiście wbicie tego w dowód w stacji kontroli pojazdów Nom ale jest też dróga opcja, tak jak ja to zrobiłem [ wiadomość edytowana przez: beckhamang dnia 2004-05-09 22:04:48 ] |
Prozak 125p Koronowo | 2004-05-09 23:38:12 ja wolal bym zaplacic wiecej ale miec all dobrze zrobione a nie kosztem jakosci materialow itd osobiscie placilem 1200 i nie grymasilem a moglem 1000 ale wolalem u sprawdzonego goscia efekt taki nic nie smierdzi nigdzie jadac za mna nie ma produkcji zielonych zydkow (bez obrazy dla zydkow aha nie montuj duzej butli bo ci dupa siadzie ja wsadzilem 58l i w sumie zaluje no ale wygodniejszy bo tankuje full i next tankowanie po ok 600 km co do instalacji samemu to odradzam bo to nie zabawa z gazem. qmpel kuppil bmw z instalacja montowana samemu i potem na kontroli goscie sie za glowy lapali a w pierwqszym momencie wszyscy na ziemie sie walneli ze strachu qrde czemu zawsze sie tak rozpisze |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-05-10 11:43:35
Jak ktoś ma trochę pojęcia o tym to może często zrobić lepiej niż w nie jednej "profesjonalnej" gazowni. Nowe przewody i zawory nie są aż takie drogie, a te by trzeba wymienić przy montażu używki. Pozostaje jeszcze problem zużytych membran w reduktorze - koszt ~100zł, często wymagają wymiany niestety |
Prozak 125p Koronowo | 2004-05-10 17:04:52 Race_D troszku nie dookreslilem o jakie zawory,wiec zawory byly w sumie to nie wiem ile ale podstawa ze nie bylo zadnych zabezpieczen w tym zaworow bezpieczenstwa (o nie mi chodzilo)
i dolaczam sie do stwierdzenia ze trzeba sie dobrze znac zeby cos samemu kombinowac a do do gazowni to nalezalo by wybrac sprawdzona i taka gdzie nie kreci sie 5 samochodow dzienni i w jeden dzien wyjezdza z gotowa instalka gazu. W mojej firmie gosciu w zeszyt pisal terminy i robil max 2 auta dziennie nie ma ze boli nie ma znajomosci do tego trzeba dac czas na staranne zrobienie wszystkiego |
Janek_125p F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 125P Pavulon Team :D | 2004-05-10 17:45:42 mmm....nom profesjonalistą nie jestem ....a wsumie to zakładając ją dowiadyałem sie wogóle co ja montuje Wydaje mi się, że jeżeli mamy jakieś podstawy i klucze to dzięki dokładonośći jesteśmy wstanie założyć sobie instalacje która może się okazać o niebo szczelniejsza od tych co zakładają firmy gazownicze. |
Parnel F&F Sympatyk 126 p /CC KRAKOW | 2004-05-10 18:35:36 nie montuj gazu bo do konca roku i tak ma byc po 3 zeta no chyba ze paliwo bedzie po 6 to ok pozdrowki |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-05-10 18:42:30 Paliwo ma do konca zejsc na 4,50 zł gaz na 2.
Żródło raczej pewne. |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2004-05-10 18:46:43 ja jade gazować fiata w tą środe, w tym samym zakładzie gazował 125p stasiek i jest gitara, nic nie czuć, ani w mieście ani w trasie.
Wieś Kwiatkówka pod Łodzią |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-05-10 19:20:48 Przeczytajcie uwaznie!!! moj kumple zakladal gaz u niby specjalisty... mowil, ze sie zna i w ogole... jak tam zajzalem to masakra... wiecie gdzie byl podpiety gaz? do ODMY!!!!!! kolega dziwil sie, ze mu duzo pali i nie chodzi na benzynie, czemu? bo zeby nie spie...alało za duzo gazu koles zaspawal wloty powietrza w talezu na filtr powietrza... tez sposob nie???:/ zero miksera, zero saworu do ustalania mieszanki. zeby cos tam tego powietrza sie dostalo to zostawil malutka szczelinke w talerzu... zycze wam abyscie nie mieli takich przypadkow... |
ob-Piszczyk delta 1.6 DOHC 1991 ... Opole Lubelskie | 2004-05-10 19:58:03 zakładałem instalacje do wtrysku (2.0 DOHC z argenty) - całkowity koszt instalacji wyniósł mnie 670 zł - wszystkie elementy NOWE
ale trzeba np: mieć znajomego gazownika co sprzeda instalke z papieram - wtedy i rejstracja(przegląd) bez problemu (albo kumpla co jego wujek...) dużej filozofi nie ma - a zawsze można zapytać - mi jeden gazownik (ukłon w jego strone choć to żaden znajomy) bez problemu objaśnił co i jak... |
Prozak 125p Koronowo | 2004-05-10 21:40:28 ja bym sie upieral przy sprawdzonych gazowniach |
Twarog F&F Sympatyk Fiat 125p/Opel Omega Kobyłka | 2004-05-11 01:03:24 No no no Beckhamang to widze ze jestes niezle uzdolniony zebym wczesniej wiedział to bym nie jechał zakładac w gazowni tylko u Ciebie Takie małe OT słyszeliście za jak benzyna przekroczy 4 zł to duż ostacji moze splajtowac gdyz te stare dystrybutory sa dostosowane do liczenia paliwa maks za 3.99 droższego liczyc nie moge i sie ich przorobic nie da Pozdrowionka |