Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() czajnikz Opel Omega B Bogatynia | 2004-09-22 21:56:27 w Megi B mam klime i mam schowek w którym jest taki suwak do otwierania lub zamykania kanaliku którym klimatyzuje się wnętrze schowka.
W moim przyparki ze showka wychodzi rurka o średnicy 10mm i długości ok 2-3 cm i do niczego nie jest podłączona Może mi ktoś podpowie jakimm sposobem ma to działać czy ma być podpięte do nagiewu czy jeszce coś innego. ![]() |
rw12 MV6 lodz | 2004-09-22 22:05:19 a moze to jest kawalek rurki od klimy, ktory wsunal Ci sie do srodka schowka od tylnej strony i wystarczy go wycisnac. mam klimatyzowany schowek i nie mam zadnej rurki wystajacej. czy ten suwak od zamykania i otwierania klimy w schowku Ci dziala pomimo tej wystajacej rurki?
robert |
![]() Filipo X25XE + X30XE Poznań | 2004-09-22 23:18:16 Rozumiem, ze schowek nie jest podłączony do obiegu klimy niczym?
Jest tylko ten krótki wężyk? Normalnie jest tak, że od klimy idzie taki wąż , tak jak mówisz śr. gdzies 10 mm, taki karbowany, ale ma on przynajmniej kilkadziesiąt centymetrów i łączy się gdzieś za konsolą z obiegiem klimy (gdzie dokładnie, to nie wiem.). Zdejmij schowek i sprawdź czy spod konsoli nie wychodzi reszta węża (zza konsoli środkowej). Mam nadzieje, że wiesz jak zdjąć schowek? |
rw12 MV6 lodz | 2004-09-23 07:04:06 inaczej:
niech wlaczy klime i nawiew na max. i sprawdzi w schowku czy mu wieje zimne powietrze. jak tak to wezyk ma podlaczony a jak nie to sie rozlaczyl. |
![]() czajnikz Opel Omega B Bogatynia | 2004-09-27 22:18:41 nie wszyscy zrozumieli albo ja zagmatwałem
Kruciec wystaje z tylnej ścianki schowka i nie jest do niczego podłączony. Wyjmowałem schowek aby dostać się do wentylatora bo raz działał raz nie i zauważyłem, że schowek niejest podłączony i nie znalazłem żadnego wiszącego węża pasującego w to miejsce. Jeśli któryś z was wie odkąd poprowadzony powinien być ten wąż to proszę o instrukcje. I jeszcze pytanie czy tym przewodem leci tylko zimne powietrze czy leci zawsze takie jak w nawiewach. |