MotoNews.pl

Pomocy -klima w schowku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w Megi B mam klime i mam schowek w którym jest taki suwak do otwierania lub zamykania kanaliku którym klimatyzuje się wnętrze schowka.
W moim przyparki ze showka wychodzi rurka o średnicy 10mm i długości ok 2-3 cm i do niczego nie jest podłączona
Może mi ktoś podpowie jakimm sposobem ma to działać czy ma być podpięte do nagiewu czy jeszce coś innego.

a moze to jest kawalek rurki od klimy, ktory wsunal Ci sie do srodka schowka od tylnej strony i wystarczy go wycisnac. mam klimatyzowany schowek i nie mam zadnej rurki wystajacej. czy ten suwak od zamykania i otwierania klimy w schowku Ci dziala pomimo tej wystajacej rurki?

robert

Rozumiem, ze schowek nie jest podłączony do obiegu klimy niczym?
Jest tylko ten krótki wężyk?
Normalnie jest tak, że od klimy idzie taki wąż , tak jak mówisz śr. gdzies 10 mm, taki karbowany, ale ma on przynajmniej kilkadziesiąt centymetrów i łączy się gdzieś za konsolą z obiegiem klimy (gdzie dokładnie, to nie wiem.).
Zdejmij schowek i sprawdź czy spod konsoli nie wychodzi reszta węża (zza konsoli środkowej).
Mam nadzieje, że wiesz jak zdjąć schowek?

inaczej:
niech wlaczy klime i nawiew na max. i sprawdzi w schowku czy mu wieje zimne powietrze. jak tak to wezyk ma podlaczony a jak nie to sie rozlaczyl.

nie wszyscy zrozumieli albo ja zagmatwałem
Kruciec wystaje z tylnej ścianki schowka i nie jest do niczego podłączony. Wyjmowałem schowek aby dostać się do wentylatora bo raz działał raz nie i zauważyłem, że schowek niejest podłączony i nie znalazłem żadnego wiszącego węża pasującego w to miejsce.
Jeśli któryś z was wie odkąd poprowadzony powinien być ten wąż to proszę o instrukcje.
I jeszcze pytanie czy tym przewodem leci tylko zimne powietrze czy leci zawsze takie jak w nawiewach.