Obrotomierz i predkosciomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystich. Już raz poruszalem ten temat i niestety nie dowiedzialem sie nic konkretnego wiec próbuje jeszcze raz. Oto moje pytanie: co może być przyczyną skakania wskazówek w/w zegarów? Mam tak od naprawy blacharskiej - czy coś się moglo spalić od spawania elektrycznego? Gdzie jest czujnik z którego jest odczytywana prędkość? PROSZĘ O KONKRETY! BARDZO

Chyba niedokladnie opisalem skakanie wskazówek. One co chwila opadają jakieś 1 do 1.5 cm i wracają na poprawne miejsce.

najprostrza przyczyna.... zle wlozona linka predkosciomierza 100% zle wlozona albo w skrzyni biegow albo w liczniku...

Liked niestety to nic z tego to auto z 99r. Nie mam linki , sama elektronika (niestety).

no to sorki... tego niestety nie wiem....

Wywaliło mi cały soft z kompa, ale o ile pamietam to sygnał do prędkościomierza jest brany z ECU, tam gdzie czujnik prędkości dochodzi ze skrzyni. Obrotomierz też podłączony jest pod ECU.

Ale przyczyna może być bardziej prozaiczna - zasilanie (a właściwie jego filtracja) w samej desce wskaźników.

U mnie skakala leciutko a wszystko bylo dobrze wpiete przestalo dopiero jak zmienilem licznik.........na uzywany ale dobry

Z jaką kwotą musze się liczyć przy wymianie licznika oczywiście na używany?

A po co wymieniać? Przecież można naprawić.

Wilku czy mozliwe jest że podczas spawania zostal uszkodzony licznik bądź ECU?

Cytat:
2004-08-29 20:48:22, Emart pisze:
Wilku czy mozliwe jest że podczas spawania zostal uszkodzony licznik bądź ECU?

Jest mozliwe, jezeli sie nie odlaczy akumulatora, ale takiego bledu zadney porzadny spawacz by nie popelnil.

Ale niestety niewielu mamy w Ojczyźnie porządnych spawaczy...

a moze sprawdzic regulator napiecia w alternatorze ??

PS Piotrze myslales nad jakimis bialymi zegarkami do mk5??

Ofkors myślę cały czas Ale jeden gościu nie odpisuje na moje maile, a ja niestety chcę Self Design...

powiem ci ze przy tej nowej kierownicy i przelaczniku jakos przydaloby sie bialo lub jakos inaczej

Always thinkin' 'bout it

bodo chyba muse siem jezykof ucyc

Narazie dzieki a podpowiedzi. Jak coś zrobię to napiszę.

Emart, postaraj się zdobyć schemat. Wtedy o wiele łatwiej.

Schemat mam tyle że bardzo ogólny. Nie za wiele na nim widzę.