| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Shinobi OMEGA B X25XE Warszawa/Siedlce | 2004-08-21 09:28:14 Może coś więcej na temat tego szyberdachu, elektryczny czy manual? Jak elektryczny to jest zaślepka po środku konsoli od szyberdachy jak ją zdejmiesz to można zamknąć przy użyciu śrubokręta płaskiego. Jęśli to elektryczny to może nie zaprogramowałeś go?
Pozdrowienia, Shinobi |
xavier Warszawa | 2004-08-23 23:41:21 Przylaczam sie ... tez mam ten problem ... z lewej strony rusza a prawa stoi ... nie potrafie tego rozebrac |
CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2004-08-24 08:51:56 No to chłopaki nie taki diabeł straszny jak go malują:
z obu stron są takie plastikowe łezki maskownice - trza zdjąć - pociągnąć do siebie wyskoczą z zatrzasków potem z każdej ze stron po 3 śrubeczki zdaje się gwiazdki małe czy jak nie pamiętam i ściągacie szybę z góry Następnie na jednej z szyn - u mnie było z prawej zaciskam opaskę plastikową samozaciskową w odpowiednim miejscu i maontaż spowrotem analogicznie - i działa nie wiem jaka była przyczyna czy coś sie odkleiło, pękło czy wyrobiła w każdym bądź razie oazuje się że ta płoza się wyginała i nie zaberała wózka z szybą tylko blokowała otwarcie - po tym manewrze wszystko wróciło do normy POWODZENIA |
Wlodekpoznan opel omega kombi B ... poznań | 2004-08-31 14:18:34 no ja tez miałem problem z szyberdachem i skonczyło sie wizyta w warsztacie zadne takie nie pomagały manewry poprostu popsuł sie mechanizm ten pod korbka jak zdejmiecie osłone przykrecony na 2 sróbki w srodku wyrobio sie i nawet niema luzów tylko jest wyszczerbiony pierscien i juz po ptakach bedzie sie otwierał tylko na uchylny ale i tez czasami z problemami Te mechanizmy pasuja tez od kadeta czy astry no ale sa drogie ja za uzywany z montazem regulacja zapłaciłem 120 zł i to jeszcze po znajomosci |
michals24 DEADSOUL Opel omega B 2,5 TD Rzeszów | 2004-09-02 21:19:01 Ja mam identyczny problem co Siengrzesio, smarowanie nie pomogło też sie blokuje na samym początku- czasami kiedy poszarpie korbką to uda się go otworzyć. Zastosuje sie do rady Chrismen-a myśle że to pomoże w końcu wiem jak do tego sie zabrać |
CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2004-09-03 16:34:30 Michals zrób jak opisuję na penwo pomoże bo u mnie byóoidentycznie że na początku się zacinał a niekiedy jak pomachałem to raz na ruski roz zaskakiwał |