| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2004-09-02 22:01:36 zobaczyłem posta na kupie sprzedam i przypomniala mi sie przygoda z moimi felami od BMW rekina, są to te szersze 5,5" dobrze mówie? tylko przespawane wyglądaly mniejwiecej tak:
1 1 w kazdym razie jakis miesiąc temu stwierdzilem ze przy okazji rwmontu blachy pasuje odnowić felgi(te 2 na tył i 2 zwykłe nieprzespawane na przód.) Z racji ze były w niektórych miejscach pozaginane ranty do środka (chyba od łyzki wulkanizatora) oddałem je do prostowania. Gość powiedział żebym przyjechał jutro po nie. Przyjezdzam nastepnego dnia, gosć mówi ze nie zrobił dzisiaj bo nie było 1 fazy i nie mógł załączyć maszyny, mysle sobie spoko, przyjade jutro, gość do mnie: - czy nie chcesz ich sprzedać? (2 felgi stan conajmniej opłakany), - nie wiem nigdy sie nie zastanawiałem nad ich sprzedazą. - bo jest na nie kupiec i daje 100, - 100 za obie? - nie za jedną , za obie 200. qrde wgięło mnie, dorwałem je przypadkiem (dzięki Chopperowi) iwziąłem je "tak sobie" za całe 30zł razem z oponami Mówie do goscia: - jeśli da za nie 200 zł i opłaci panu poniesione koszta to sprzedam, wsiadłem w Kanta jade do domu z Gosią i mówie jej o ofercie goscia, ze kupie sobie jakies alusy. Ona mówi ze szkoda tych felg bo b fajnie wygląda na nich (faktycznie łyso wyglada na zwykłych felgach) i ze alusów jest pełno i zawsze moge kupic. Myśle sobie ona ma racje w sumie. Zawróciłem jade z powrotem, mówie do gościa ze jednak nie sprzedaje i ze bede po nie jutro, powiedział ze szkoda. Przyjezdzam nastepnego dnia felgi widze zrobione... gość do mnie: - napewno nie chcesz ich sprzedac? - nie - a jakbym ci dał 250 zł? - nie - a 260? - nie napradwde nie, na jutro juz piaskowanie mam umówione. - to 300 - nie - 350zł.. - wie pan co.... postanowiłem że ich nie sprzedam, przynajmniej narazie... - szkoda taki gośc co ma audi chciał je kupic a ja bym na nich jeszcze 150 zł zarobił.. Wgięło mnie 350+150=500zł, czy goscia poje...ało czy ja sie na felgach nie znam? - niech pan kupi takie tylkozwykłe i weznie sie za ich przerabianie.. - to nie jest takie proste zeby zrobić 1 taką trzeba zepsuc 2 takie cos w wieliczce robia najakiejs prasie bo muszą być idealnie osiowe bo inaczej bicia bedą. Z ciekawostek gość miał jeszcze na podwurku motocykl honde takiego Choppera piekne chromy stan ideał. ja mówie ze piękny motocykl (zawsze mi sie tekie podobały)a on na to ze sie ze mną zmieni za kanta Allllle sie rozpisałem 1 [ wiadomość edytowana przez: Rino125p dnia 2004-09-02 22:07:23 ] |
Vyzn-R F&F Sympatyk Babilon Bandit Lipno | 2004-09-02 22:10:47 zacznijmy od tego... hmmm... Ile wypiłes??? |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-09-02 22:12:05 ludzie zglupieli..... nie ty Rino.... |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2004-09-02 22:19:09 ma jeszcze ten motor?? dam mu mojego maluszka + do tego ładne alu 13!! może sie skusi?? sam niewiem co na twoim miejscu bym zrobił... ----------------- "Fatalna Imitacja Auta Turystycznego" P.U.H. MARAKANT Transport samochodów / pomoc drogowa Poliwęglan do rajdówek |
Makaveli Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2004-09-02 22:34:18 No to fajnie, dałeś za felgi 30zł a za 350zł nie sprzedałeś... "Taniej kupić, drożej sprzedać... to wódki się też napiję..." |
cool_gacek F&F Sympatyk E39 535 Londyn (UK) | 2004-09-02 22:44:01 chcesz takie 5 szt zwyklych sprzedac moge |
M-U-S-T-A-N-G BMW E32 Kraków | 2004-09-02 23:25:08 U mnie na osiedlu stoi polonez caro bez lamp ani przednich ani tylnych..silnika tez nie ma..wogole nie wiem z kad tam sie wzial..i wlasnie ma felgi od rekina..i tak sie zastanawiam kiedy ktos wykreci z tego poloneza te felgi..bo to ostatnoi chodliwy towar |
Hycelius e38 740, e34 m5 Poznań | 2004-09-03 07:38:40 350zł ci dawał? Sprzedałbym je od razu. |
sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-09-03 08:01:12 KASA KASA KASA
a wartoś kolekcjonerska / sentymentalna?? mnie też gośc na szrocie klarował ze się nie opłaca starych bebnów montować bo i tak i tak bedę póżniej przerabiał na nowy typ (w maluchu) tylko po co?? ja bym nie sprzedał z dwóch powodów: 1) bo sa ładne i mnie sie podobaja; 2) miałbym wyrzuty sumienia ze gościa "naciągnąłem" 35 -> 350.. a swoją droga mogłeś z gościem pogadać ze mu takie same załatwisz... wedug schematu: giełda -> fele -> facet -> fele -> kasa -> kieszeń -> usmiech pozdrawiam... |
Vader F&F Sympatyk AUDI 80 B4 Rzeszów | 2004-09-03 10:42:23 Ja bym sie nawet nie zastanawiał i sprzedał. Za taką kase miałbyś fajne alusy, ale twoje fele twój wybór |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2004-09-03 12:02:36 Wszystko pieknie ale...
tez tak myślalem jak wy (dlatego powiedzialem zeby je sprzedal za 200) Tylko ze: 1)nie wiem jakim cudem widzieliście takie felgi na giełdzie bo ja w kraku zadko widuje zwykłe nieprzespawane. 2)one naprawde w kancie wygladają fajnie, zeby sie zmieściły i nie wystawały poza obrys kanta musiałem wywalić dystanse i podciąć i pozaginać błotnik. W tej chwili kant na zwykłych felgach wyględa jak słoń na cieniutkich nuzkach. 3) niestety mieszkajac w Nowej Hucie trzeba sie liczyc z tym ze jak załozysz alusy to b szybko mozna sie ich pozbyć i nie pomogą zadne śruby zabezpieczające. u mnie pod blokiem tylko 2 auta maja alusy, reno 19 kabrio bo gosć w garazu parkuje, i polonez ale tylko 3 bo jedna mu juz zajebali. W sumie to nie zaluje ze ich nie sprzedałem pewnie gdybym wtedy potrzebował kasy to by poszły i za 200 ale miałem kase. Załuje jedynie ego motork - jak wyglada sprawa silnika? - a czy ja ciebie pytam jak wyglada sprawa silnika w twoim fiacie? - ja moge panu powiedziec, bo nie mam sie czego bac. - ale ja nie chce wiedziec. - Dobra to zapytam inaczej, jezdzi wogule? - jezdzi z gur jezdzi, pod gure czasem trzeba pchac... czyli silnik był w nienajlepszym stanie...
To mam posbe jeśli ktorys z was moze to niech podskoczy na giełde i kupi mi takie 2 na przód, mówie serio zapłace za przesyłke i poniesione koszta oczywiście nie wiecej niz 50 zł/szt. |
bimber1 (S) Furious Moderator kant Kraków | 2004-09-03 13:06:59 jechalem za toba na zlocie i przyznam ci racje ze twoj kant komicznie wygladal na zwyklych felgach Pozdarwiam |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-03 15:06:58
jaka to byla pojemnosc? 400, 650 czy moze 900? |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2004-09-03 15:45:40 jak ten motorek silnik mial padniety to nie masz czego zalowac. czesci sa bardzo drogie. tesz kiedys myslalem o hondzie vf za 3-4 tys. ale koles w serwisie mi powiedzial zeby lepiej dolozyc i kupic cos nowszego. bo czesci sa w jednej cenie czy motor jest z 84r czy z 2000 a fele masz ladne |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2004-09-03 15:59:48 jeśli hondy iały poj 350 to właśnie taka jesli nie to 650, w kazdym razie 50 na koncu.
dlatego tez nie chciałem sie wtedy w to pchac... |