Oma B a instalacja do halogenow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zanim cokolwiek napisze
tak sprawdzilem na wyszukiwarce i znalazlem jedna wzmianke o tym ze kazda Oma (B) ma instalacje fabryczna do halogenow
po prostu chce sie upewnic czy tak w rzeczywistosci jest. nie mam pstryczka elektryczka i nie jestem pewien
druga sprawa czytalem w wyszukiwarce o mozliwosci zalozenia innych halogenow np. helli, i teraz czy to jest wszystko kompatybilne z fabryczna instalacja ktora sie tam znajduje, czy trzeba jakis przekaznik dorobic, cos zmienic itp.
ten post to wynik moich poszukiwan ,,straconego swiatla'', a tak na powaznie to polepszenia jakos oswietlenia w Om B (zanim kupie soczewki..)
Z gory dzieki

-----------------------------
kmieciu stwierdzil, ze nalezy siedziec cicho!

Jeżeli jest instalacja, a ponć zawsze jest, to brakuje Ci tylko halogenów i "pstryczka elektryczka". Kostki od halogenów powinny być za zderzakiem, tam gdzie halogeny byc mają, a druga kostka za plastikiem gdzie ma być włącznik. Osobiście nie wiem czy fabrycznie zawsze jest już wszystko podłączone do skrzynki bezpieczników i przekażnika. Musisz posprawdzać.
Obojętnie jakie halogeny bedą, czy helli czy inne szperacze, byle byś nie przesadzał z mocą.

dzieki wielkie posprawdzam wszystko

a tak wo ogole to jak twoja bestyjka? juz jezdzi czy jeszcze w odbudowie?

Pozdr

Jeszcze dochodzi do siebie. Ale bedzie dobrze. W poniedziałek odbieram głowice po reanimacji z nowymi bebechami.
Pozdrawiam

tylko zalej jakims dobtym syntetykiem, bo jak silnik czysty to to najlepsze rozwiazanie

pozdr

Dół silniora mam nie ruszany, a jestem na półsyntetyku. Chyba może być. jest dość świeży. Przejechałem na nim ze 500 kilosów jak tłoki pocałowały się z zaworami, i to każdy kilkakrotnie.

Witam! Poniewaz moj temat jest blisko halogenow wiec spytam.Czy kratka obok halogenow jest poprostu kratka czy zaslepka i w jej miejsce mozna wstawic jakies fabryczne (opcjonalne) dodatkowe lampy. Pozdrawiam

A co bys tam chcial władowac? Jak znajdziesz jakies co ksztaltem beda pasowac to moze i zmiescisz, ale opcjonalnie nie ma zadnych dodatkowych lamp. To sa zwykle kratki maskujace.

cosik by sie tam wpasowalo od helli moze, ale pewnie trzeba sie nameczyc zeby to ladnie wygladalo.....