Zmiana chłodnicy w A.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z chłodnicą, muszę ją wymienić gdyż pękł górny plastik. Moja jest bez korka. Mogę mieć chłodnicę ale z korkiem. Czy przyjmie się ten przeszczep? Na co uważać?

przyjmie sie napewno bo mocowania są takie same,tylko tym koriem sie różnią

pozdrawiam

Ok. to zaczynam przygotowania do operacji. Dzięki

no niestety jak stwierdziłem nie jest to takie proste w przypadku gdy ma się jeszcze instalkę LPG gdyż jeżeli dobrze przyuważyłem to i nagrzewnica i ogrzewanie parownika zasilane jest ze zbiorniczka wyrównawczego, więc dałem sobie spokój.

Nie wiem ile kosztuje używana chłodnica, ale może poszukaj firmy, która wymieni ci tylko górny plastik zamiast całej chłodnicy. Taki patent przetestowałem w Camry 3.0 zamiast płacić 7 stówek za oryginalną używke zapłaciłem 200 za wymianę samego górnego plastiku. Poza tym nie musisz dotykać się do korka w chłodnicy i dolewać płyn tylko do zbiorniczka wyrównawczego.

Witam
Zobacz to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53789131
Moze bedzie odpowiadac
Jak parownik masz skojarzony ze zbiorniczkiem ???ja mam go wcietego w przewod z nagrzewnicy do pompy wody

Cytat:
2005-06-08 15:31:15, SENATOR pisze:
Witam Zobacz to http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53789131 Moze bedzie odpowiadac Jak parownik masz skojarzony ze zbiorniczkiem ???ja mam go wcietego w przewod z nagrzewnicy do pompy wody

Witam. Dzięki ale to nie to, wczoraj dzięki ogłoszeniu w autogiełdzie udało mi się w okolicy kupić identyczną używkę za 50 dych. Na pierwszy rzut oka cała i po nalaniu wody też się nie lało, teraz czekam aż pogoda się poprawi (bo co chwilę pada i nie chce się z chałupy wychodzić) aby ją wstawić i przetestować w obiegu bo to do końca nigdy nie wiadomo. A co do przewodów to nie jestem specem i tak na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że ze zbiorniczka w dół idzie wąż który się przy bloku rozgałęzia chyba na trzy kierunki m.in. do parownika i nagrzewnicy. Pozdr.