Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-09-08 21:41:25 Ano jak w temacie, wzoraj awracam na Wiertnizej przy Bonifacego w lewo w kierunku centrum(okolice Best Mall dla tych co z wawy), ulica dwujezdniowa, więc odstałem się w skwarze parę zmian świateł. Przede mną jakiś wiekowy merol Sprinter. Ruszył, ja za nim zawinąłem i jadę. Wrzuciłem sobie kasetę z Claptonem, podkręciłem, bo lubię Cocaine i jadę. Dojeżdżam do Trasy Siekierkowskiej środkowym pasem, a tunagle wyprzedza mnie policyjna skoda i zapraszają na pobocze. O rany, myślę sobie czego oni znów chcą. Wysiadam, pan się przedstawia, normalka, prawo jazdy, dowod, ubezpiezenie no i pyta i czy wiem o co chodzi. Ja szczerze zdziwiony mowię, że nie za bardzo. Na to pan mi wylicza
1- nie manie pasów 2- zawróciłem podobno na czerwonym 3- jest ograniczenie 70, a ja ciąłem i tu mnie zaprasza do nich a na diabelskim urządzonku 130 summa summarum wyliczył mi 16 punktow i 800 zł. Mało się nie zesrałem ze szczęścia, ale zaczynam negocjacje, trwalo to z 10 minut, w międzyczasie nawet puściłem im ten numer Claptona ![]() I niech teraz ktoś powie, że nie ma w policji normalnych ludzi, warunek, zeby umiejętnie negocjować ![]() Zyczę wszystkim spotkania takich policjantów o ile oczywiście już będą je mieli. |
![]() Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2005-09-08 21:57:12 To takie prawdopodobienstwo jak w 6 w lotku ![]() Janusz na Twoim miejscu wybral bym sie do najblizszej kolektury ![]() |
kielkac | 2005-09-08 22:10:06
ale rzadko, prawda? ![]() [ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2005-09-09 18:27:50 ] |
![]() _Gepard_ LOB WETERAN Ognisty Rydwan Zeusa Centrum krainy uśmiechu | 2005-09-08 22:33:36 No to Janek miałeś farta że trafiłeś na normalnego człowieka z policji ![]() pozdrawiam |
![]() Stahu LOB WETERAN MV6 wieś z tramwajami | 2005-09-08 22:41:12 Spoko że się trafiają ludzie. Koło Wolina (to na Międzyzdroje) wyprzedzałem na zakazie + "trochę" prędkość przekroczyłem i dostałem 50pln za nieprawidłowe przekraczanie jezdni. Pozdrawiam |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-09-09 13:34:34 Sołtys pisze
"Wiem że nie miało już być o tym ale: Januszowi się udało ponieważ wyglada...hmm...ekhm...ekhm...nieco nobliwie i gdyby miał jeszcze kapelusz na głowie to z pewnością skończyło by się na pouczeniu. " Coś w tym pewnie jest, wrażenie robią też dwa foteliki dziecięce na tylnej kanapie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2005-09-10 00:31:58 Janusz jak już ktoś wcześniej pisał policjanci to też ludzie i jakby za kazdym razem wypisywali mandaty to byś musiał zdawać na nowo prawko ze dwa razy w roku a oni nic by z tego nie mieli dalej gołą pensje ![]() |
![]() Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2005-09-10 15:24:20 Janusz nie zaplacil bo sluchal w tym czasie Cocaine ![]() R. |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2005-09-14 10:05:28 Mój przypadek:
Ul. Uniwersytecka w Łodzi, jadę ze znajomą po drugiej stronie stoją, patrze, że facio patrzy jak dość dziarsko przycinam ale suszarka leży. Więc wiele nie myśląc pomachałem im dość szerokim gestem. Dojechaliśmy, posiedzieliśmy i jedziem na kawę... tą samą trasą. ![]() Podchodzi policjant i do mnie w te słowa: - Bry cośtam, cośtam, czy Pan wie co Pan zrobił? - Wiem... (co będę walił głupa) - To zapraszamy do siebie Wytarabaniłem się z Omy ide z policjanetem i zasatanawiam się... - A to nie Pan nam machał?? - ... PAMIĘTAŁ! - Wie Pan blablabla... Skończyło się, na 100 i 4 pkt, BO IM SIĘ SPIESZYŁO!! Właśnie skończyli zmianę a ja byłem ich ostatnim pacjentem. Gdybym posiedział jeszcze 5 min, tylko 5 min. ![]() Ps.: Ale wieczór był udany... prawie. (straciłem wkłady do lusterek) ![]() ![]() |
![]() Adrian_M Mazda 323F BJ DiTD Ostrowiec Świętokrzyski | 2005-09-14 10:27:19 ja jeżdzę dopiero 2 lata i jeszcze nie mialem kontroli ![]() ![]() |
![]() morion DEADSOUL Omega B + zło :) zielona góra | 2005-09-14 10:32:11
widziałeś żeby ktoś trafił 2 razy z rzędu? ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szcurek LOB MEMBER Kosiarka; Czarna Owca Tarnowskie Góry | 2005-09-15 14:48:58
No jedni tacy byli ![]() |