OT: Po szturmie w Osetti :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siedzę dzis w robocie i kiedy zobaczyłem foty z Reutersa, Aptna i ENEXa to szczęka mi opadła.

Kilkanaście minut temu Rosjanie przeprowadzili szturm na szkołę.

Z budynku wynoszone są martwe i ranne dzieci.
Jest dużo ofiar i rannych (w tym reporter TVNu).

Prawdopodobnie terroryści zaczeli rozstrzeliwać zakładników.....

Kurwaaaaaaaaaa na tym jebanym Świecie strzela się już nawet do dzieci

Jezzzuuuu niektóre dzieci są w takim szoku ,że nie poznają rodziców....

Część terrosrystów w przebraniach wtopiło się w tłum przed szkołą, część została rozstrzelana przez Speznaz w szkole.

Świat jest piękny, tylko ludzie są skurwysyny...

Ruscy to sa porabani naogladali sie amerykanskich filmow i mysla ze maja najlpesze komando a tu dupa ... podobno jest sporo zabitych

pozdr

Włączcie sobie TVN24.

Niestety w pracy nie mam ... w domu zreszta tez nie

pozdr

Na razie agencje nie mówią nic o zabitych zakładnikach... jeszcze za wcześnie....

Jeżeli miałem cień zrozumienia dla tych działań w obronie przed rosjanami to teraz za te dzieci uważam, że należy zakopać ich żywcem.

W jakiej obronie?? To jest po prostu banda terrorystów i morderców i nic poza tym. Oni tak samo się bronią, jakby nagle w Polsce (nie obrażając nikogo) dajmy na to Kaszubi, czy slązacy ogłosili się narodem, chcieli odrębnego państwa i zaczęli mordować Polaków, bo się na to nie zgadzają. A pieprzona polska telewizja nazywa tych mordeców bojownikami

Zaraz Zaraz Zaraz zabic ich tez bym zabil za terroryzm

ale czeczenia to jest oddzielny kraj ..

pozdr

Jedna z agencji podaje ,że część terrorystów ucieka z miasta

Jezzuuu ten Specnaz (kiedyś elita wojsk rosyjskich), to jakaś parodia

Wstepne szacunki: 150 zabitych

Walka o niepodległość to jedno, a zabijanie dzieci to drugie.
SKURWIELE I TYLE!!!

Sam jestem ojcem i za coś takiego to rozszarpałbym bandziorów.

Cytat:
2004-09-03 13:25:13, thaniel pisze:
ale czeczenia to jest oddzielny kraj ..

pozdr

Jasne, że oddzielny - tak samo jak Litwa w okresie międzywojennym

Ok 150 zabitych , dzieci , 13 terrorystów uciekło.Teraz niech Ci POPIERDOLENI ruscy i ten Putin wytłumaczy to tym rodzicom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Flakami mi narywa jak słyszę Rosja i Putin. Kursk, Dubrowka i teraz ..................................., Żyć się nie chce.........................

Jednostkami specjalnymi interesuje się amatorsko od paru lat.

Jak to się stało, że podczas szturmu było tyle postronnych ludzi przed szkołą

Jak to się stało ,że terrorysci uciekają z oblężonego budynku po ulicach miasta

Teraz mówią ,że prawdopodobnie w szturmie nie brał udziału Speznaz tylko miejscowe służby bezpieczeństwa

Tereaz mówią ,że podczas szturmu niektóre matki wdarły się po dzieci do budynku.......
Boże, przecież lepeij zorganizowaną akcje potrafi przeprowadzić 15 latek grając w Rainbow Six

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2004-09-03 13:42:32 ]

TAK DZIAŁA ROSYJSKIE WOJSKO W CZECZENI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MORD, MORD, MORD I TYLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Brak mi słów i płakać się chce..........................................................

3 wojna swiatowa...tak mowia agencje o tym co sie dzieje na swiecie

Jeden z dzienikarzy był już w sali gimnastycznej szkoły.

Na ziemi leży ponad 100 ciał, głównie dzieci.........

Najprawdopodobniej terroryści odpalili ładunki umieszczone na sali.

10/20 terrorystów to Arabowie.

Pierdolone brudasy
Najchętniej wyrułbym ich wszystkich jak muchy

Cytat:
2004-09-03 17:45:19, -JACO- pisze:
10/20 terrorystów to Arabowie.

Pierdolone brudasy
Najchętniej wyrułbym ich wszystkich jak muchy

JACO ale wlasnie takie dzialania jakie proponujesz byly zalazkiem terroryzmu..nie jestem pacyfista w zadnej mierze..ale trzeba sobie zdawac sprawe z tego ze to wlasnie rzezie ludnosci cywilnej..zabijanie calych rodzin calych wsi..to wszystko spodowalo taka a nie inna determinacje czeczencow..oni po prostu nie maja nic do stracenia bo wszystko co mieli zabrala matuszka rossija..nie bronie dzieciobojcow bo odczucia mam podobne do wiekszosci..nieco innty tylko osad sytuacji..

moim zdaniem czeczenia musi uzyskac niepodleglosc inaczej ta spirala przemocy sie nie skonczy..nie da sie zabic wszystkich terrorystow bo wlasnie rosna nowe pokolenia dzieci ktore stracily rodzicow stracily dom..wszystko..a do tego ich wiara mowi ze zaraz po smierci pojda w chwale do nieba..

odradzam wiec osadzanie tych ludzi bo ich mentalnosci bedzie zawsze po za zasiegiem naszego pojmowania..

nie dziwie sie tez rosji ze walczy o czeczenie tez nie chcialbym oddac slaska np..ale sytuacja nie jest az tak podobna..bo rosja faktycznie sklada sie krajow zupelnie odrebnych narodowosciowo swego czasu na sile wcielonych w sklad imperium..dziwie sie natomiast rosjanom..oni i tak wierza ze to nie putin jest winny i tak czy owak beda na niego glosowali a jak nie na niego to na namaszczona przez niego marionetke i beda mieli zawsze to samo..

naprawde nie ma sensu osadzac zadnej ze stron jedyne co mozemy zrobic to wspolczuc ludnosci cywilnej i wszystkim ofiarom tej wojny ewentualnie niesc pomoc humanitarna..

bo to nie tylko rosja i czeczenia..pomyslcie jak to jest ze swiat zachodni potepia irak koree pln ..ale o ile do iraku wysyla sie zolniezy to z rosja sa swietne stosunki i wszyscy sie glaszcza po glowkach tak samo z chinami..dlatego ze tam mozna inwestowac i zla sytuacja polityczna po prostu za duzo by kosztowala..za to nieznosze hipokryzji francji i niemiec w stosunku do rosji albo iraku a USA wobec chin..

nie ma sprawiedliwosci i nigdy nie bedzie..swiat ludzi niewiele rozni sie od swiata zwierzat i tu i tu warunki dyktuje silniejszy i tak bedzie zawsze..

cieszmy sie wiec ze zyjemy tu gdzie zyjemy i w spokojnym dla naszego kraju czasie..ale po za bezsilna zloscia albo rozpacza nad losem ofiar konfliktow niewiele wiecej mozemy zrobic..