Samodzielna regeneracja reduktora landi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich, po długich poszukiwaniach i ocenie ekonomicznej przedsięwzięcia postanowiłem samodzielnie przystąpić do zregenerowania reduktora landi pneumatycznego, jednak jest to kolejna czynność którą bede robił po raz pierwszy, poszukiwałem siec w poszukiwaniu informacji, w zasadzie jest bardzo mało a prawie wcale w tym temacie.
Zaopatrzyłem sie juz w zestaw naprawczy a teraz jestem w trakcie gromadzenia wiedzy.
Czy mógłbym liczyc na pomoc w kwesti:
-Najważniejsze czynności przed przystąpieniem do wymiany
-Ewentualne wskazówki w trakcie rozbierania ustrojstwa
-Link do np. (marzenia prawdopodobnie) krok po kroku regeneracja..
-Lub jakiekolwiek wskazówki !
Kazda odpowiedz bedzie mile widziana i z góry za nią dziekuję!!!

Widze ze na tym forum są sami mechanicy LPG i informacji nikt niechce zdradzić. No ale na szczęście jestem juz po wymianie ! Zrobiłem to samodzielnie na przydomowym podwórku. Zajeło to ok 4 godzin i regeneracja została zakończona pełnym sukcesem. W kieszeni tym sposobem zostało ok 200 zł. Jezeli ktos jest tym tematem zainteresowany służę własnym skromnym doświadczeniem.

Pozdrawiam !
madziar4@op.pl

Cytat:
2004-08-31 12:38:44, madziar44 pisze:
Widze ze na tym forum są sami mechanicy LPG i informacji nikt niechce zdradzić. No ale na szczęście jestem juz po wymianie ! Zrobiłem to samodzielnie na przydomowym podwórku. Zajeło to ok 4 godzin i regeneracja została zakończona pełnym sukcesem. W kieszeni tym sposobem zostało ok 200 zł. Jezeli ktos jest tym tematem zainteresowany służę własnym skromnym doświadczeniem.

Pozdrawiam !
madziar4@op.pl

to może opiszesz pokoleji co robiłeś i na co zwracać uwagę

tak
Ja tez jestem zainteresowany
200 PLN na ulicy nie lezy (tylko jezdzi sie za nie jakies 2000 km)
pozdrowienia