MotoNews.pl

ściąganie mieszka ręcznego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie Panowie. Robił to ktoś kiedy? Bo mam już mocno sfatygowany i uszył bym sobie na skrzynię i od razu na ręczny, ale nie bardzo wiem jak toto ściągnąć. Byłbym również dźwięczny za podpowiedź gdzie dokładniej są zaczepy trzymające mieszek od skrzynki (po bokach, czy na przekątnych) i jak bez zniszczeń to wyciągnąć.
Pozdro

Cytat:
2004-09-01 14:41:45, Walus pisze:
No właśnie Panowie. Robił to ktoś kiedy? Bo mam już mocno sfatygowany i uszył bym sobie na skrzynię i od razu na ręczny, ale nie bardzo wiem jak toto ściągnąć. Byłbym również dźwięczny za podpowiedź gdzie dokładniej są zaczepy trzymające mieszek od skrzynki (po bokach, czy na przekątnych) i jak bez zniszczeń to wyciągnąć.
Pozdro

Witam
sciagniecie mieszka z lewarka skrzyni biegów jest dość proste
zaczynasz od kupna 4-packa pifka( dobrego np. TYSKIE)
pozniej odczepiasz cześć plastykowa podważając ja od strony ręcznego ( czarny plastyczek wraz z mieszkiem)
podniosisz do góry i od strony wenętrznej jest taka opaska zaciskowa przy samej gałce zmany biegów. rozpinasz ja i masz juz na wieszku caly mieszek.

Z mieszkiem recznego jest inna historia
najpierw trzeba wyciagnąć cześć podłokietnikowa- czyli cale te plastyki miedzy fotelami- a to kolejna zgrzewa piwa
W podłokietniku - w samym schowku masz 2 sruby do odkrecenia(sa pod wykładzinką) oraz srubke pod samam rączka recznego w pod palstykiem ( trzeba go podważyc).
później powinien ci zaly podłokietnik wyjsc ( uwaga na duża ilość syfu ). jak odwrócisz cale to ustrojstwo to beda metalowe zapinki do mieszka recznego. No i to cala opowiesć po tych czynnosciach idziesz spać bo nie widzisz juz nic na oczy po takiej ilosci pifa
Miłego rozbierania i tjuningownaia mieszkow.

Dzięki martyl. W takim razie w najbliższych dniach rozbieram

walus..jesli chodzi o lewarek skrzyni to sprawe dobrze opisal przedmowca natomiast na lewarek mam nieco prostszy patent..zdejmujesz kawalek plastiku w ktorym jest regulacja swiatel (razem z ta mala wneka na szpargaly) tylko delikatnie bo zaczep mozna zlamac..i wtedy przez ten otwor jak masz sprawne rece (jak nie to wykorzystaj jakas niewiaste) mozesz wymacac te spinki i zdjac mieszek bez rozkrecania calosci..

Cytat:
2004-09-01 19:30:11, qbaj pisze:
walus..jesli chodzi o lewarek skrzyni to sprawe dobrze opisal przedmowca natomiast na lewarek mam nieco prostszy patent..zdejmujesz kawalek plastiku w ktorym jest regulacja swiatel (razem z ta mala wneka na szpargaly) tylko delikatnie bo zaczep mozna zlamac..i wtedy przez ten otwor jak masz sprawne rece (jak nie to wykorzystaj jakas niewiaste) mozesz wymacac te spinki i zdjac mieszek bez rozkrecania calosci..

Dzięki. To spróbuję najpierw w ten sposób, a regulator razem z tym pierdolnikiem już kilka razy wyjmowałem, jak zmieniałem tam żarówkę, więc nie ma problemu

Jeśli chodzi o lewarek od skrzyni biegów to ja podwarzyłem ten czarny plastik który jest dookoła skrzyni i nieśpiesząc sięodkręciłem skórke. Troche srobek do wykręcenia ale niejest tak najgorzej z demontażem.