MotoNews.pl

Problem z przełączaniem na gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Mam problem z felicją 1.3, (instalacja lovato, przełącznik na gaz-od obrotów),otóż: gdy odpalam zimne auto na benzynie i przełanczam od razu na gaz, auto zaczyna sie dławic i gaśnie. Nawet gdy naciskam mu pedał gazu nic to nie pomaga, pomaga natomiast zubozenie mieszanki gazu, czyli jak go przykręce, chodzi dobrze. Niestety gdy auto sie nagrzeje znów zaczyna sie dławic i by chodziło znowu dobrze musze spowrotem odkręcic regulacje gazu. Czy moze ma ktos jakis pomysł co ztym zrobic? Z góry dziekuje.

Czesc
auto w lecie i do temp. otoczenia do ok 5 stopni C powinno odpalac na gazie bez problemu. Ja mialem podobne problemy po zakupie samochodu juz z gazem. Regulacje nic nie dawaly, sa bardzo ograniczone, nie ma co sie oszukiwac. Problem stanowil sam reduktor. Kupilem nowy z montazem 300pln i od tej pory jest ok.
W poprzednim samochodzie odpalalem na gazie nawet w zimie, bo padla pompa mi paliwa (z braku benzyny w baku), tez bez problemu, ale od tego niszczy sie przepona w parowniku, bo zimna jest sztywna i bardziej podatna na pekanie.
Pozdrawiam
Tomek

witam masz źle dobrany mixer gazu

Dzieki bardzo!
Faktycznie problem tkwił w reduktorze, teraz jest juz naprawiony i wszystko działa ok!