Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2004-09-22 08:39:31 Ide sobie dzisiaj rano do samochodu, wsiadam i........zdziwienie. Cala przednia szyba to jeden wielki pajak. Jakiemus cwelowi sie nudzilo i postanowil sie zabawic. Niestety parkuje w bliskim sasiedztwie pewnego parku. Szyba sie wlasnie wymienia. 370 PLN w plecy. Ugadalem zeby mi naklejke przelozyli, bo nie zamierzam jechac do 400km do Olkusza i pieprzyc sie z jakimis glupimi formalnosciami. Swoja droga to ciekawe co za idiota wymysli zeby obsrywac sobie szybe jakimis naklejkami.
Tak czy siak - dzien zaczal sie zajeb........cie. Pozdrawiam. |
![]() Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2004-09-22 09:07:32 Przykra sprawa, jednak najważniejsze, że szybę masz już nową, mimo uszczuplonego portfela.
|
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2004-09-22 11:31:08 też bym się wkurzył stary... |
![]() mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2004-09-22 17:08:07 takich sqrwy... to tylko zlapac i tak nakopac ![]() |
![]() plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2004-09-23 06:54:37 W Książce Telefonicznej, albo w Panoramie Firm poszukaj firmy, która zajmuje się klejeniem szyb - pojedź, zapytaj, myślę że i te plamki Ci usuną ![]() |
![]() Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2004-09-23 07:01:07 Dzieki Plumpie ! ![]() Gdy bede mial chwilke czasu, to wskocze na strone PF i poszukam czegos takiego, a pozniej do nich tyrknę ![]() THNX! |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2004-09-23 12:04:59 A ja Ci proponuję ostrożność i rozwagę, bo brat miał taką sytuację - pajączek, klejenie, niedługo później pajączek się odrodził, powtórne klejenie, a w końcu wymiana szyby. Więc sprawdź ceny i oceń czy warto. Bo w jego przypadku nie było warto - trzeba było szybę wymienić od razu, a jasne że ci, którzy kleją nie powiedzą, że się może pajączek odnowić, bo nie zarobią. Klejenie jest dla sprzedających auto - koszt mniejszy, a szybę wymieni nowy właściciel |
![]() Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2004-09-23 13:07:37 Uuuu.... to u mnie juz są od zakupu samochodu, wiec tam bede mial pewnie z kilo brudu ![]() A tak btw... to te pęknięcia sie u mnie "zamknęły", tzn. są one w rogu u poszły od jednej krawędzi do drugiej i stoją w miejscu, bo juz nie maja gdzie dalej isc ![]() ![]() |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-09-23 14:29:39 z ta wymiana szyby to nie jest az tak absurdalny pomysl..w 5-7 letnim samochodzie nawet jesli szyba nie jest nigdzie wyraznie peknieta jest mnostwo mikrouszkodzen ktore pogarszaja jakosc widzenia..kazdy kto mial okazje zamienic stara szybe na nowa moze powiedziec jak duza jest roznica..mi sie mimo wszystko wydaje ze klejenie to srodek dorazny i predzej czy pozniej tak uszkodzona szybe trzeba bedzie wymienic |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-09-23 14:39:15
Po dwóch odpryskach musiałbym już dwa razy wymieniać szybę, czyli orientacyjny koszt = 700 zł. Jeśli pająk sie rozszedł (jak u Ciebie Mihty), to radzę wymieniać szybę, a jesli jest to odprysk z malym 1 mm wąsikiem, to kleić.... to moja rada. |
![]() Mihty 2.0 I-VTEC Kraków | 2004-09-23 14:54:11 Rozszedł, rozszedł....
Hm...czyli chyba bede musial wylozyc jednak kilka groszy na szybe... Albo moze z tym troche poczekam... Sam juz nie wiem ![]() |
![]() plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2004-09-24 07:53:25 podjkedź do zakładu, zpytaj czy dadzą gwarancje i na ile, jak nawet na pół roku to wydaje mi się że warto zakleić. A w lecie jak Ci się odnowi (po gwarancji) to sobie kupisz nową szybkę ![]() Teraz będzie syf na drogach i wszytko będzie sypało się na szybkę i odrazu nowa się zniszczy i porysuje ![]() ![]() Ja bym tak zrobił w każdym bądź razie teraz 50 zeta i poczekał - jak nie spróbujesz kleić to nigdy nie będziesz mógł się wypowiedzieć na temat klejenia tak naprawdę ![]() |