MotoNews.pl

Gdzie zdiagnozować wtrysk boscha ? - wawa lub okolice

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuję profecjonalnego zakładu od wtrysku gli bosch bo już nie mogę na jałowych obrotach łapie go delirka po pewnym czasie się stabilizuje , w zakresie 1000-2000 obrotów daje kangurki ( tak jakby odcinało mu bene ) wlałem czysciciela do benzyny , przeczyszciłem wszystkie styki , odłączenie lambdy nic nie zmienia więc to chyba nie sonda , co ciekawe jak jest zimny to jest ok jak przekroczy 60-70 stopni to zaczynają się jaja a najciekawsze jest to że końcówka do kompa diagnostycznego u mnie jest martwa!

Ktoś mi powiedział że to może byc pompa paliwa ale jakby zdychała to raczej czuć by to było przy większych obrotach niż przy niższych a pow 2000 ciągnie jak ta la la

[ wiadomość edytowana przez: BIAŁY dnia 2004-09-01 15:48:04 ]

Jeżeli chodzi o takie sprawy to sam bym się w to niepchał i nie jeździł do żadnych zakładów typu "U Pana Zdzisia" Pojedz do dawnych stacji firmowych "Daewoo FSO" czyli : Towarowa róg Grzybowskiej - droga ale profesionalna wstawiają części oryginalne(obok sklep firmowy Daewoo) lub Dolna róg Sobieskiego - nie drodzy a też dobrze robią pare razy szwgier robił tam swoją Nubirę i był zadowolony.

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Ps. Sa to dawne stacje obsługi FSO

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Cytat:
2004-09-01 14:50:29, Radzio75 pisze:
najciekawsze jest to że końcówka do kompa diagnostycznego u mnie jest martwa!

[ wiadomość edytowana przez: BIAŁY dnia 2004-09-01 15:48:04 ]

Pytanie, po czym wnosisz że ta końcówka jest martwa? podłączałeś coś czy tylko próbowałes grzebać spinaczem sądząc że w ten sposób spowodujesz wyświetlenie kodów błędów. Niestety ten wtrysk wymaga zastosowania przejścióweczki pod RS 232 i odpowiedniego programu.

jest martwa bo 3 lata temu próbowali w daewoo

To jeszcze o niczym nie świadczy. Czasem interfejs jest do bani.