Dziwne odgłosy w pony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanie nie wiedzialby ktos co moze dolegac mojemu pony jak jade slysze jakies dziwne obcieranie ale jak wlacze na luz to to odglosy ustaja podobne odglosy tez sa przy skrecaniu jakby cos obcieralo z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam

moim zdaniem padły przeguby,

jeżeli jest to takie grzechotanie charakterystyczne, objawiające się przy skręconych kołach i im większe obciązenie auta tym głośniej (odglosy słyszane również na nierównościach. To rzeczywiście przeguby,

Witam
Podpinam się do tematu, u mnie też występuje lekkie cykanie przy skręcie w lewo ( odgłos podobny do cichego klekotu zaworów), występuje ono zarówno przy jeździe na biegu jak i na luzie. Raczej przegub to nie jest bo jest ono bardzo ciche i nie występuje na nierównościach. Jeszcze nie rozbierałem koła, ale mam przypuszczenie że może to być wina klocków które mogą ocierać. Co na ten temat sądzicie.

takie ciche stukanie to oznaka konczenia sie przegobu za jakis czas dopiero bedziesz czul to na nierownosciach, ale nie martw sie na takim przegobie jeszcze troche pojezdzisz moj stuka juz ladne 40Kkm ale juz zaczynam sie rozgladac za nowym bo przy jakimkolwiek skrecie napier.... jak cholrea az wstyd tym autem ze skrzyzowania ruszac
a tak kozystajac z okazji moze ktos by polecil jakis dobrej sprawdzonej firmy przegob do kucyka

Korzystałem już kilka razy z tej firmy, mają przegubu po regeneracji prawie do wszystkich aut, profesjonalna obsługa itp. Szcarze polecam tą firmę, ja dotąd się na nich nie zawiodłem :
nullPrzeguby

A moze ktoś się orientuje ile mogą kosztować przeguby do Pony, bo coś mi się zdaje że już niedługo będę musiał się za nimi porozglądać.

ja wiem,

musisz za zewnętrzny tenod strony koła liczyć koło 150zł ( ja mam w hurtowni do której przez kolegę mam dostęp za 130 ) - komplet ( przegób, guma, smar, zaciski etc..) też mnie czeka wymiana - prawy przy skręcie - ruszanie z miejsca chrupie ale da się jeszcze wytrzymać tak sobie chrupie od 10000km. Poki co działa i myślę że tak z 10000 wytrzyma. p.s. radzę podarować sobie ruszanie z piskiem opon bo to baaaaardzo im szkodzi