MotoNews.pl

Pomocy - nie mogę odpalić!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć!
Stała się wczoraj rzecz straszna - zabrakło mi benzyny. Dolałem pięc litrów i nic - nie mogę odpalić! Co jest? Kręciłem go chyba ze 100 razy i nic. Czasem silnik odpalał i po 3 sekundach gasł. Czo mogę sam go uruchomić nie wzywając mechanika?

Pompa chodzi?? Tzn. po przekręceniu kluczyka słyszysz ją?? Moze syf ją przyblokował i nie może nabić wystarczajacego ciśnienia
??

Spróbuj kilka/kilkanaście razy przekręcać kluczyk, ale nie odpalaj auta. Przekręcaj tylko do stanu w którym działa pompa paliwa, szyby, światła itp.
Potem za X razem spróbuj odpalić.

Mój kolo miał tak w omedze 2.0 klient powiedział żeby rozebrał pompę paliwową i coś tam zrobił ze stykami-zastosował się do zaleceń i zapaliła za pierwszym.Co i jak dokładnie nie wiem nie bardzo jest uchwytny bo bym zapytał.Podejrzewam że w naszych furach jest tak samo.Jak się dowiem to napiszę będzie na przyszlość.A narazie POWODZENIA

Miałem podobną sytuacje auto paliło bez zarzutów zajechałem do pracy i wszystko cacy wychodze po pracy wsiadam do auta i nie chce odpalic kreca i krece i nic.Pompa pracuje paliwo było a odpalić nie chce za 15 razem załapał pochodził z 5 sek i zgasł.A przyczyną okazał się przewód wychodzący z kopułki do cewki zapłonowej,przetarł się jakimś dziwnym sposobem i nie przewodził poruszałem nim okleiłem go taśmą i auto paliło jak wcześniej oczywiście odrazu do sklepu izakup nowych przewodów.
Spróbuj może pomoże.
Powodzenia!!!