| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kalafior grabiarka na rope gdzies daleko | 2004-09-30 21:27:34 Moze to banalne ale ja kiedys tak mialem - sprawdz filtr powietrza. |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-09-30 23:38:19 Trochę za duże obroty jak na czujniki, mnie odcinało przy 4 tysiącach. Natomiast podobny objaw miałem jak się rozleciał katalizator i zatykał wydech. |
DrA eS ... | 2004-09-30 23:54:17 Poobserwuj wskazowke obrotomierza... przy uszkodzonym czujniku walu wyraznie jej widac skokowe poruszanie sie. Dodus tez az zlapie odcinacz i zobacz co sie z dzieje... wskazowka powinna drgac z amplituda ok 500-1000obr.
Jesli potrzymasz kilka sekund odcinacz to jest wielce pewne, ze zapali sie check. |
DrA eS ... | 2004-10-02 00:21:03
Wrazenie jest takie jakby przystawala na momencik po czym kawalek znowu plynnie... Jasli jestes w stanie zauwazyc to przycinanie sie wskazowki to znaczy, ze jest tak jak opisalem. Probowales dociagnac do odciecia i przytrzymac przez jakies 3-4 sekundy pedal w podlodze ?? Zrob tak i zobacz co sie bedzie dzialo na obrotomierzu. |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-10-02 11:29:22 Nie negując tego co mowi DrA, może jesszcze warto by wymienić filtr paliwa, kosztuje chyba 50 zł, ja jak wymieniałem po zakupie, to była w nim czarna oleista maź, podobnie też wyglądał osadnik pompy paliwa w zboirniku. Myślę, że jedno drugiemu nie szkodzi, jest to eliminacja kolejnego słabego punktu.
Ups, cholera, sorry, problem jest identyczny na gazie, więc to nie będzie to, ale mimo to warto zmienić. |
DrA eS ... | 2004-10-02 19:08:52 Opisalem to na podstawie wlasnych doswiadczen z MV6. Niekoniecznie musza one byc identyczne u Ciebie.
Mimo to jednak obejrzalbym czujnik obrotow walu. |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-10-03 01:19:56 wronek - jesli masz omcie starsza to sprawdz koniecznie komputer - czy nie jest zalana wtyczka - jest obok nog pasazera. po prostu ja odepnij i sprawdz kontrolnie stan stykow. ja tak mialem a nigdy bym nie przypuszczal dopoki ktos na LOBmi nie napisal..
dzialo sie zle i na benie i gazie z tym ze na benzynie gorzej. pozniej to juz praktycznie nie jechal... |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-10-03 10:10:24 Check się nie świeci bo możesz mieć emulowane niektóre czujniki.
Możesz to sprawdzić w prosty sposób które, poprstu je odłącz i sprawdz czy pojawi się błąd. |