Coś stuka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktoś może wie co poza osłonami katalizatorów może stukać gdzieś z przodu w Megi B 2,5 v6. Co ważne zrobiłem standardowe badanie zawieszenia i nie znaleźli żadnych luzów?

łączniki stabilizatora z amortyzatorem-stała bolączka omeg

Cytat:
2004-09-11 17:20:52, rafal71 pisze:
łączniki stabilizatora z amortyzatorem-stała bolączka omeg

potwierdzam, ale czemu nie znalezli tego na badaniu?
laczniki do omy a kupowalem po 35 pln...

bo tak szukaja.
ja skorzystalem z 3 gratisowych badan zawieszenia, ktore byly w moim miescie i co ciekawe kazdym badaniu mialem cos innego do naprawy. tacy mechanicy.

No właśnie,tak szukają! Mi dwa razy przez ścierzke przechodził i nic.Gościu mi jeszcze udowadniał że nic nie może stukać bo nie ma nigdzie luzu.A mi tak stukał.

Cytat:
No właśnie,tak szukają! Mi dwa razy przez ścierzke przechodził i nic.Gościu mi jeszcze udowadniał że nic nie może stukać bo nie ma nigdzie luzu.A mi tak stukał.

u mnie identyczna sytuacja ścieżka, ciągali za wszystko wieszali się i stwierdzili, że ew. mogły wyrobić się gumy przy mocowaniu amortyzatoró sam nie wiem co o tym sądzić...
myślicie, że w ciemno wymieniać łącznik stabilizatora ??

Pozdrawiam

Robert

Ostatnio jak zamykałem drzwi, jak coś nie stuknie...
Jakby blacha jakaś się o coś obijała pod podwoziem. Drzwiek okropny.
Nie wiem co to, szukałem, leżałem i patrzyłe,.
Za którymś tam zamknięciem drzwi przestało...

Cytat:
2004-09-22 13:46:05, Res pisze:
myślicie, że w ciemno wymieniać łącznik stabilizatora ?? Pozdrawiam Robert

wjedz sam na kanal i poruszaj mocno tymi lacznikami (gora-dol). jesli sa zuzyte, na pewno to wyczujesz...
w ciemno nie wymieniaj, chyba, ze masz niepotrzebne 70-80 pln na zamienniki i sam wymienisz...

Sprawdź te łączniki, tuleje wahaczy, sworznie zwrotnic i poduszki stabilizatora. Od tego wszystkiego mogą pochodzić stuki, a luzy mogą być minimalne i dla mechanika, któremu nie zależy, niewyczuwalne.
A poza tym wszystkim zobacz czy wszystko masz solidnie podokręcane...