Instrukcja obsługi toyota corolla 1.4VV-ti kto posiada????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie ,może ktoś z Was w formie elektronicznej ma i mógłby udostępnić ?
Pytanie 2 czy w przypadku rozłądowania aku i /lub baterii w pilocie lub odłączenia aku dzieje się coś z alarmem /immobilaizerem lub czymś jeszcze i co robić w takich wypadkach?(mam tylko 1 kpl kluczyków i pilota)
Pytanie 3 Mam w aucie 2 diody - od alarmu i od czego jeszcze?
Przepraszam że zadaję takie dziecinne dla was pytania ale ja się z Toyotką dopiero poznaję ,poprzednik- Panzerwagen III był twardzielem i tam nie było takich subtelności jak świecąca rezerwa paliwa

Witam,

Niestety nie mam instrukcji w formie elektronicznej , zreszta sam szukam schematu instalacji elektrycznej.
Jesli natomiast chodzi o kolejne pytania, to z tego co wiem:
- w przypadku odlaczenia i ponownego podlaczenia aku samochod powienien normalnmie odpalic - nie blokuje sie immobilajzer (podobnie jest z bateriami w pilocie - choc tego osobiscie nie sprawdzalem),
- pierwsza dioda to od alarmu, (jak napisales) a druga sygnalizuje stan pracy immobilajzera (jego gotowosc lub prace)

pozdrawiam

Po odłączeniu akumulatora:
- tracisz własne ustawienia radia (ustawione stacje)
- wyłacza się tryb zamykania/otwierania szyb po pełnym wciśnięciu guzika zamykania/otwierania
- zdaje się że wyzerują się informacje w komputerze pokładowym.

Cytat:
2004-08-16 12:22:23, Jackal pisze:
Po odłączeniu akumulatora:
- zdaje się że wyzerują się informacje w komputerze pokładowym.

Witam po urlopie i jeśli jesteśmy przy komputerze to zapytam czy u Was też występują takie dziwne wskazania przy zwolnieniu-zatrzymaniu np 38.8 l lub inne większe lub mniejsze po całkowitym zatrzymniu oczywiście - - - - ale co oznaczają te duże liczby?
I jeszcze jedno jak i gdzie odnaleść filtr powietrza - kabinowy o ile występuje w aucie???

Cytat:
2004-09-03 02:12:47, GoldCorolla pisze:

Witam po urlopie i jeśli jesteśmy przy komputerze to zapytam czy u Was też występują takie dziwne wskazania przy zwolnieniu-zatrzymaniu np 38.8 l lub inne większe lub mniejsze po całkowitym zatrzymniu oczywiście - - - - ale co oznaczają te duże liczby?

Jak najbardziej, to normalny objaw w Toykach. IMO komputer głupieje podczas hamowania, albo pokazuje chwilowe zużycie kiedy wtryski jeszcze dowalają mieszankę do cylindrów. Nie przejmuj się, wskazania chwilowe należy traktować nieco przez palce.

Cytat:
I jeszcze jedno jak i gdzie odnaleść filtr powietrza - kabinowy o ile występuje w aucie???

W okolicy schowka pasażera. Albo pod, albo wyjmujesz schowek i za nim.

Cytat:

W okolicy schowka pasażera. Albo pod, albo wyjmujesz schowek i za nim.

Dzięki -na Tobie zawsze można polegać ,A jak to wygląda technicznie ,da radę zrobić w domu ?A i jeszcze jedno jaka jest pojemność baku w Corolce?

ja mam duzo pdfow od corolli 97 i tej nowej

toyota corolla - 2004 repair manual - elektryka tez tam jest
Toyota Landcruiser - jw
Toyota Supra 93-95 repair manual (selected pages)
Toyota Technical Description Manual
Schematy Corolla 97

chetnie sie wymienie np na service manuala do Yarisa 1,0 albo d4d