| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
-DLUGI- Polonez C+ 1.6 GSI Białuń | 2004-08-30 22:36:37 ja jezdze teraz na santech-ach i nie mam żednych problemów jak na razie a juz minal ponad rok czasu |
maciejg OPEL Vectra B POznań | 2004-08-31 09:32:46 dobra, to kupuje BOSCHe, moze nic nie wybuchnie |
MLPolonez Fiat 125p 1.8 DOHC; ... Tarnowskie Góry | 2004-08-31 15:18:44 Kable i świece raczej nie są bezpośrednio przyczyną strzałów,
Co do kabli to ja kupuje BOUGIKORD (francuskie ale również produkowane w polsce) http://www.gg.com.pl To nie są żadne silikony w środku mają nawinięty drucik i są rewelacyjne. Bosche też mogą być dobre ale tylko te z najwyższej półki poza tym są również podróby. Kiedyś nie wiem co mnie podkusiło kupiłem champion i po 3 miesiącach je wywaliłem - pełna dyskoteka pod maską. Co do świec to muszą być czyste w środku bez osadów. Fakt jak mają trochę przejechane to lepiej wymienić, dosyć dobrze sprawują się polskie iskry do gazu. Sprawdź sobie ciśnienie na cylindrach, poza tym nie napisałeś w jakim momencie następują strzały, Pszy rozruchu, przy nagłym naciśnięciu pedału gazu itp.. |
maciejg OPEL Vectra B POznań | 2004-08-31 15:53:42 Strzela jak dodam gwałtownie gazu, np mam obroty silnika w granicy 1200rpm dodam gazu, ostatnio nawet przy ruszaniu mi strzelil, przy rozruchu nigdy. |